6/5 -10

Som ni nog har märkt har det varit brist på uppdateringar under en längre period. Vi ber om ursäkt för det. Men det ska det nu bli ändring på, då diverse dataproblem snart ska vara lösta.

Har ni själva nyheter om Runrig, som ni vill dela med er? Mejla oss gärna (runrigsweden@hotmail.com) eller skriv i gästboken.

Här några uppdateringar om Runrig:

Se Runrig live i år! Annars kan det dröja ett tag innan nästa chans. Runrig kommer nämligen efter årets turnéer att ta en turnépause. Detta för att ladda batterierna, skriva nytt material, ägna sig åt diverse soloprojekt, samt att koncentrera sig på nästa stora milstolpe 2013, då Runrig firar 40 år (!) som band. Så missa för allt i världen inte att boka in en Runrig konsert i år. Se turné datum här >>.l

- Om ni har missat det, så har sångaren Bruce Guthro släppt ett soloalbum "No Final Destination". Läs mer här: www.bruceguthro.com
I maj kan ni dessutom se honom live i Tyskland och Danmark.

- Även Brian Hurren på Keyboard har ett spännande soloprojekt på gång och släpper senare i år ett album med namnet A Hundred Thousand Welcomes. Det finns en facebookgrupp för projektet och en facebook-fansida.
Samt en hemsida www.ahtw.co.uk där du kan anmäla dig för mer information på mejl. Ytterligare information kommer även på denna sida.

- Vi vill också flagga för en mycket bra sida med alla fakta om Runrigs låtar och skivor. Här kan man snabbt få fram vilka låtar som finns på vilka album: Runrig Discography and Trackography: http://www.dcs.shef.ac.uk/~mark/music/index.html?3-0
Tack Tom för tipset!

- Ni som finns på facebook, ni finns väl med i de två svenska Runrig-grupperna: http://www.facebook.com/group.php?gid=265216217752
och
http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=8127234198

26/6 -09
Nu till lite godare nyheter. De inställda konserterna i Danmark är nu ersatta med nya konserter i december.
Läs mer under Turné >> 

22/6 -09
Tyvärr är kommande konserter i Danmark inställda. Gitarristen Malcolm måste operera sitt hjärta. naturligtvis är detta jättetråkigt, då vi vet att många svenska fans skulle till Helsingör. Vi hoppas så klart att operationen går bra, och att Malcolm blir helt återställd, så att han kan spela gitarr i många, många år framöver. Läs mer på Runrigs officiella sida här >>

7/4 -09
Vi vill tipsa om följande boende när ni besöker Skottland nästa gång: Glen Fruin Studio Apartment (www.glenfruin.tk). Detta ägs av våra underbara vänner June och Donny (som också är stora Runrig fans!). Omgivningen är helt fantastisk och det finns en mängd dagsutflykter att göra (Loch Lomond,
Helensburgh, Queen Elisabeth Forest Park, Stirling, Oban etc). Som Runrigfan har du 10% rabatt. Uppge vid bokningen att du läst om erbjudandet på svenska Runrigsidan.


17/3 -09
Positiva besked angående Malcolm:
"We are delighted to inform you that Malcolm is now recovering well. Doctors and hospital staff are delighted with his progress and today he has been up and about briefly. He will continue to undergo further tests to determine what, if any, further treatment is required.
We would like to take this opportunity of thanking you for your kind thoughts and messages of support – they are of great encouragement to Malcolm’s family at this time."


9/3 -09
Turnén som nu i mars skulle hålla till i Tyskland / Österrike / Schweiz är inställd p.g.a. att Malcolm är sjuk. Läs mer på den officiella hemsidan www.runrig.biz.

28/7 -08
Knappt har Runrig hunnit avsluta sin bejublade konsert vid Edinburgh castle, så annonseras nästa års stora event. Den 29 augusti 2009 firar Runrig "the year of homecoming" med en konsert vid Scone Palace i närheten av Perth.


Scone Palace, Perthshire

28/7 -08
Det finns fortfarande biljetter kvar till Barrowlands i Glasgow 5/12. Så ni som inte har bokat, gör det nu. Ni kommer inte att ångra er, då Runrigs konserter i Barrowlands brukar vara något utöver det vanliga.
Med Ryanair är det billigt att flyga till Glasgow i december. Prisexempel 4-7/12 fr. Stockholm, Skavsta 553:-, Göteborg 531:- (inkl. skatt).

27/5 -08
Lite intressant läsning att bjuda på:
http://www.folkmusic.net/htmfiles/webrevs/rr021.htm
http://www.furia.com/page.cgi?type=twas&id=twas0472

23/5 -08
Nu har dvd:n intagit första platsen
UK BBC Music DVD charts . Följ utvecklingen här >>

19/5 -08
DVD+CD finns nu att köpa för 199:- på
Obs var noga med att du väljer rätt, för bara DVD:n kostar också 199:-

19/5 -08
Year of the flood- dvd:n hyllas i de danska tidningarna och får högt betyg i Danmark! För er som har bra kläm på danska, kan läs mer här:
Jyllandsposten
Nordjyske
Den ligger nu även på 5:e plats på danska försäljningslistan.

Om ni hittar några svenska recensioner, eller artiklar så blir vi glada om ni tipsar oss. Skicka ett mejl till runrigsweden@hotmail.com.

5/5 -08
Den nya dvd:n "Year of the flood" finns att beställa redan nu på svenska Megastore, med release datum 12 maj . Läs mer här>>

5/5 -08
Dvd:n från Loch Ness konserten är något försenat. Enligt svenska Soundcarrier är releasedatum 14/5. De skriver följande på sin hemsida om dvd:n:
"Skotska nationalrockarna Runrig hade stor succé med "Loch Lomond" '07 och gav en uppmärksammad konsert samma sommar inför hela 17 000 åskådare i Loch Ness varifrån inspelningen kommer med Runrig i 19 nummer. Bandet har en lång och framgångsrik karriär inte bara hemmavid utan har även många lojala fans i Skandinavien." 

5/5 -08
Nya turnédatum annonserade. Denna gång i England i november.
Läs mer under Turné >>
15/2 -08

Runrig kommer att spela i Edinburgh Castle den 26 juli. Biljetterna börjar säljas idag kl. 09.00.
Hotline – +44 844 847 2269 
Online – www.ticketmaster.co.uk

De kostar £35 + bokningsavgift.
Här kan ni läsa en artikel om konserten i Daily records >>


12/2 -08
Runrigs "Everything you see" blev framröstat som 2007 år bästa album i Danmark.

4/1 -08
Danmarkskonserterna finns nu uppdaterade under TURNE (äntligen... ;-)

4/1 -08
För er som är med i Facebook. Det finns en grupp som heter "Runrig to Sweden, NOW!". Gå med i den så att vi kan visa att vi är många som vill det.

4/1 -08
Gott Nytt År alla Runrigfans!
Förhoppningsvis blir 2008 ett år fyllt med Runrigkonserter. Kanske till och med någon i Sverige. Vi kan ju alltid hoppas.

8/11 -07
Den 12/11 beräknas "Loch Lomond - Children in need"
(se nedan) att släppas. Finns att köpa här HMV och här Amazon. Låten spelades in under Skottlands match mot Ukraina, se klipp från youtube.

8/11 -07
Runrig har nu sålt dubbelplatina i Danmark! Danskarna vet vad bra musik är. 


11/10 -07
Det skotska fotbollslandslagets supportrar "the Tartan Army" kommer att tillsammans med Runrig spela in Loch Lomond. Pengarna kommer att gå till BBC Scotlands välgörenhetskampanj "Children in need" och låten släpps måndag 13/11. Så kombinera nytta med nöje och köp den...
Läs om mer projektet här >>     och här>>

30/8 -07
Nu har äntligen vinterns turnédatum för Skottland släppts. Så sex bra anledningar att genast boka en resa till Skottland hittar ni
under Turné >>

21/8 -07
Här hittar ni lite smått och gott om den mycket lyckade (trots ihärdigt regnande) konserten vid Loch Ness den 18/8. Runrig - Beat the Drum >>

13/8 -07
Åtminstone vid två tillfällen (som vi vet), har P4 Göteborg spelat "Year of the flood", den 28/6 samt 20/7. Kanske inte mycket att hurra för, men ändå åt rätt riktning. Och vi kan säkert få dem att spela den oftare om vi hjälps åt och önskar d
en flitigt .
Ps. Programledaren som jag tyvärr inte vet vad han heter (som spelade Year of the flood den 20/7 strax före 10.00), pratade gott om Runrig och sa att han alltid försöker "putta fram dem". Hoppas han fortsätter med det!!

23/7 -07
Nu även ny gästbok. Den förra började krångla, så nu testar vi en ny variant. Lämna gärna en liten hälsning. För ju fler fans, desto större anledning för dem att komma hit. Den gamla gästboken är inte skrotad helt, utan går fortfarande att läsa. Länk finns högst upp på Gästbokssidan.

19/7 -07

Om ni inte hade upptäckt det innan, så har www.runrig.tk bytt färg. Eftersom den officiella runrigsidan ändrat sin lay-out, kände vi att det var dags att förnya även denna sida. Det kan dock innebära att det finns länkar som inte fungerar eller bilder som försvunnit. Om ni hittar tokigheter, så får ni gärna meddela oss på runrigsweden@hotmail.com. Vi tar även tacksamt emot idéer och önskemål om vad som kan vara intressant och roligt att ha på sidan.

18/7 -07
Inte köpt senaste albumet ännu? Billigast har vi hittat på CD WOW (klicka nedan). Mejla gärna om ni hittat den billigare någon annanstans. Eller om ni hittar något ställe med stort utbud av Runrigmusik, som vi kan tipsa om.

12/7 -07
Lite uppdateringar på www.runrig.tk:
Nu är sidan
LÄNKAR uppdaterad. Har du tips om fler länkar, mejla oss gärna.
På sidan
MEDIA finns även en länk till danska recensioner av nya albumet. Tyvärr har ju de svenska tidningarna ännu inte visat intresse av att recensera albumet. Men vi hoppas fortfarande... Även där får ni gärna mejla oss, om ni hittar recensioner.

9/7 -07
Intresserad av att se Runrig i Skottland i sommar? Konserten vid Loch Ness kommer med all säkerhet att bli något speciellt. Så ska man gå på en enda konsert i sommar, så är denna helt klart att rekommendera.

** SÅLD **
Har du inte köpt biljetter än så har vi två stycken över att sälja. Vi har även ett dubbelrum på
Glenurquhart house hotel till dessa om boende behövs (det mesta lär nämligen vara fullbokat).
Mejla
runrigsweden@hotmail.com om intresse finns och för mer information.
** SÅLD **
Än så länge är det prisvärt att flyga med Ryanair till Glasgow. Om man t.ex. flyger från Göteborg på fredagen den 17/8 och hem måndagen den 20/8, så kostar det i skrivandes stund 632:- t.o.r. inklusive skatt.


Här hittar du en massa information om sommarens stora konsert vid
Loch Ness >>

9/7 -07
Efter konserten i Silkeborg fick ett glatt Runrig ta emot platina för albumet "Everything You See". Det innebär att de sålt mer än 30.000 ex i Danmark (närmare bestämt 37.000 ex.). Stort grattis!!9/7 -07
För alla som ska till konserten vid Loch Lomond i sommar kan vi meddela att en souvenir-DVD kommer att säljas med följande material:

Beat The Drum Souvenir Disc
-
FILM FOOTAGE OF THE DAY.
- THE BUILD UP TO THE EVENT, INCLUDING A QUICK MESSAGE FROM EACH OF THE BAND MEMBERS.
- STILL PHOTOGRAPHY TAKEN DURING THE CONCERT.
- AND AS A SPECIAL BONUS: LIVE FOOTAGE OF ONE OF THE SONGS FROM RUNRIG’S SET.
Pris: £10
Dvd:n kommer att vara färdig direkt när konserten är över och kommer snart att kunna förbeställas på Runrigs officiella hemsida
www.runrig.co.uk

Inte nog med det. En dvd från konserten kommer också att spelas in och släppas i slutet av året. En perfekt julklapp!

30/5 -07
Runrigs nya album, "Everything you see", har nått första platsen på Danmarks skivförsäljning .
Danskarna har verkligen god musiksmak!

30/5 -07

Tack till er som betygsatt nya albumet. Just nu har Ocean Road högst betyg (4,43) tätt följt av Clash of the ash och In Scandinavia. Lägst betyg har An Dealachadh.
Ni som inte betygsatt än, gå gärna in och gör det här >>. Och ni som inte har albumet, beställ genast här www.cdon.se.

16/5 -07
Runrigs reklamspot för nya cd:n visas för fullt på dansk tv. På den danska Runrigsidan
www.runrig.dk kan du se den.  Bästa kvaliteten har Quick time versionen.

16/5 -07
På låten "in Scandiavia" hörs en vacker kvinnlig stämma som tillhör norska Aud Ingebjørg Heldaas. På den norska runrigsidan http://home.online.no/~aupetter/Runrig.htm kan ni läsa hennes ord om själva inspelningen. Tydligen ville Runrig att hon skulle sjunga på norsk-engelska för att få det låta mer "exotiskt".

14/5 -07
Så har den äntligen kommit!! För er som ännu inte hunnit köpa det nya albumet, rekommenderar vi er att genast gå in på
www.cdon.se och beställa. Det finns många låtar att njuta av. Ja vi skulle vilja påstå...alla låtar. Positivt också är att albumet har en mer "livekänsla" än de senare. Runrig är ju kända för sitt briljanta och medryckande "live sound". Och som vanligt har bröderna Macdonald skrivit fantastiska texter.

14/5 -07
Fler konserter att se fram emot. Nu kan vi förgylla hösten med att åka till Danmark. Runrig har några konserter inbokade i månadsskiftet okt/nov. Speciellt rekommenderar vi Vega i Köpenhamn 31/10.
Läs mer under Turné >>

14/5 -07
Inte nog med att vi kan glädja oss åt en massa Runrigkonserter i år, den 8 augusti spelar Runrigs sångare, Bruce Guthro (som parallellt med Runrig har en solokarriär) i Köpenhamn, Baltoppen.

14/5 -07
Den officiella hemsidan har fått ett rejält lyft. Ny lay-out och nya sidor:

23/4 -07
På denna tyska sida kan man få ett smakprov av låtarna >>

23/4 -07
Albumet går att beställa redan nu på
www.cdon.se.

23/4 -07

Nu är det endast 3 veckor kvar tills det nya albumet släpps!!! Förväntningarna är naturligtvis stora.
Här kommer en liten försmak av omslaget och låttitlarna. Första singeln kommer att bli "Clash of the ash".
 

Everything You See

1. Year of the Flood.
2. Roadtrip.
3. Clash of the Ash.
4. The Ocean Road.
5. Atoms.
6. An Dealachadh.
7. This Day.
8. Sona.
9. Something’s got to Give.
10. And the Accordions Played.
11. In Scandinavia.

Om ni undrar vad mannen på bilden gör, så spelar han "Shinty", en urgammal skotsk nationalsport som påminner om landhockey.

23/2 -07
För de som känner till och gillar det skotska bandet Wolfstone, kan jag glädja er att de kommer att vara förband till Runrig på Loch Ness konserten.
Deras hemsida >>

23/2 -07
Det nya albumet kommer att heta Everything You See. Den finns att hitta på
www.cdon.se med releasedatum 14/5. Där kan du även anmäla dig till "bevakning av produkten". Det känns som en lång väntan till maj, men den som väntar på något gott....

22/2 -07
En tur till England i höst kanske? Runrig har nu 17 spelningar bokade i oktober.
Läs mer under Turné >>

19/2 -07
Fler konsertdatum i Danmark, Naestved, Vig Festivalen & Silkeborg.
Läs mer under Turné >>


5/1 -07
Runrigs efterlängtade nya album kommer att släppas den 14/5. Ett datum att lägga på minnet! Ett smakprov finns redan som singel. Den heter "Year of the flood" och har släppts i Danmark av RecArt. Finns att hitta på
Musik.Elgiganten.dk där den just nu ligger etta.

5/1 -07
Två nya konsertdatum i Danmark och det är Tunø festivalen 5/7 (Tunø är en liten ö i Kattegatt mellan Jylland och Samsø) samt Skagen festivalen 6/7.
Heja Danmark!

5/1 -07
Var och när spelar Runrig närmast dig? Klicka på kartan nedan, så ser du var i Danmark Runrig kommer att spela i sommar och vilka datum.

2/1 -07
Ett riktigt gott nytt år alla Runrigfans! Det är mycket att se fram emot; ett nytt album, många konserter, och framför allt konserten vid Loch Ness som lär bli en upplevelse. Det är många svenskar som beger sig till Skottland i sommar för att uppleva just den konserten. Ska du också gå? Skriv gärna en rad i gästboken om ni ska dit. 

2/1 -07
Nytt album beräknas komma ut enligt obekräftade uppgifter i maj/juni.

2/1 -07
Runrig ska även turnera i Tyskland i november.
Läs mer under Turné >>

12/12 -06
Runrig turnerar i Danmark i maj.
Läs mer under Turné >>

12/12 -06

Här hittar du en massa information om sommarens stora konsert vid
Loch Ness >>

21/9 -06
Runrig kommer att spela vid Loch Ness den 18 augusti nästa år. Konserten kommer att vara i Borlum vid Urquhart Bay nära Drumnadhorchit
Mer information kommer att komma på
Regularmusic

21/9 -06
Runrig kommer att vara med i ett tyskt radiprogram 29/9 20.00 - 22.00. Går att lyssna här:
RADIA MDU

21/9 -06
Bruce Guthro kommer att ha en miniturné i Danmark i november. Spelar bl.a. i Ballerup, Köpenhamn den 18/11 och i Ålborg 22/11.

21/2 -06
Denna rullar på Times Square i New York inför deras konsert 4/4:21/2 -06
Bruce Guthros soloturné i Danmark är på intåg vilket många gläder sig åt. Hans officiella hemsida har också fått ett rejält ansiktslyft med mycket information.
Besök den gärna >>

21/2 -06
Bruce Guthro på soloturné i Danmark i början av mars.
Läs mer under Turné >>

22/12 -05

God Jul & Gott Nytt År! 
För att komma i härlig julstämning kan vi rekommendera er att gå in på följande sida och ladda ner en jullåt sjungen av Bruce Guthro:
http://www.christmas-tree.ca/music/woods.html
Högerklicka på PLAY THE MP3 och välj "Spara mål som..."

22/12- 05
Runrig önskar fansen God Jul och tackar för all support under 2005, i en annons i skotska "the Daily Record"
Se den här>> 

22/12 -05
Ytterligare en konsert i Danmark, Sundsøre Musikfestival 29/7 (ligger vid Limfjorden, norra Jylland). 

4/12 -05
Två konserter i Danmark inbokade, Ålborg 28/7 samt Ringsted 12/8 .
Läs mer under Turné >>

28/11- 05
RecArt som släppt Bruce Guthros album I Danmark, låter meddela att det finns planer för Bruce att turnera i Danmark i mars 2006 (inga datum är satta). Så nu behöver vi inte åka ända till Kanada för att höra Bruce solo. 

13/10 -05
En bra och intressant intervju med Calum och Iain av Jason Ritchie, läs den
här>>

7/10 -05
Runrig ska spela New York 4/4 2006. Läs pressrelease
här>>

7/10 -05
Ytterligare en intervju med Bruce Guthro i dansk media. Läs den
här>>

6/10 -05
Tyska radiokanalen WDR2:s lyssnare har röstat fram de 200 bästa sångarna. Bruce Guthro hamnade på en hedrande 6:e plats (med låten Book of golden stories) och Donnie Munro på plats 14 (med Loch Lomond). Läs hela listan
här>>

6/10 -05
Enligt Fan-club tidningen "The Wire", så förbereds nu Runrigs nästa studioalbum. Förhoppningsvis släpps den under nästa år.

6/10 -05 
Nästa AAA7 cd (som släpps till fan-club-medlemmar) kommer i december och kommer att bl.a. innehålla livematerial från Tönderfestivalen i fjol, den nya låten "The Numbers Game", samt arkivmaterial.

6/10 -05
Bruce Guthro har intervjuats i en dansk tidning. Läs hela artikeln
här>>.

6/10 -05
Bruce har även intervjuats i dansk tv! Han sjunger även lite på några av sina nya sånger. Se klippet (2 1/2 min)
här>>

4/10 -05
Alla biljetter till Runrigs konsert på Barrowlands, Glasgow är slutsålda! 

4/10 -05
Bruce Guthros soloalbum "It's a beautiful life" har nu släppts och det går att lyssna på smakprov av samtliga låtar
här>>.
Om du gillar det du hör så går det nu bra att beställa cd:n på:


4/10- 05
Runrigs samlingsalbum "30 year Journey, The Best" har recenserats i VF (Värmlands folkblad) och fick betyg 4 av 5. Du kan läsa recensionen
här>> 
(Även denna cd kan beställas på cdon.)

5/9 -05

Den 3/10 släpps Bruce Guthros solo-album "It's a beautiful life". Den går nu att förboka på www.cdon.se

Så här skriver Recart i Danmark om singeln - It's a beautiful life:
Bruce Guthro: It's a Beautiful Life
Lækker feelgood-stemning forplanter sig til lytterne, når de hører singlen It’s A Beautiful Life - fra den canadiske sanger og sangskriver Bruce Guthros kommende album.
Singlens behagelige, let jazzede pop med vægt på Bruce Guthros solide tekster og varme, rolige vokal er meget dækkende for den kommende plade. Sangen er som skabt til en cafe latte en rolig eftermiddag på en café i den indre by.
Bruce Guthro har personlighed i sine sange. Både med blyanten og med guitaren i hånden er Bruce Guthro betragter, beskriver og kommentator. Albummet Beautiful Life er et velkomponeret tidsbillede  med meget behagelig, blød og varm musik - rendyrket feelgood.5/9 - 05
På cdon (se länk ovan) kan man även köpa Runrigs senaste "The best (30 Year Journey)". Rekommenderas absolut till alla som kanske inte har så många album (eller inga) med Runrig, och vill ha ett album med en bra mix av deras bästa. 

Låtlista:01: Wall Of China, 02: Empty Glens, 03: The Greatest Flame, 04: Book Of Golden Stories,   05: Big Sky, 06: Abhainn An T-sluaigh, 07: Maymorning, 08: Alba,  09: Canada, 10: An Uhbal As Airde, 11: Proterra, 12: Running To The Light, 13: Recovery. 14: Loch Lomond, 15: The Old Boys, 16: In Search Of Angels. 

5/9 -05
Här kan du läsa en intervju med Iain från 30/8 (scrolla nedåt)>>

26/8 -05
Här kan du läsa in intervju med Calum från 16/8 2005 >> 

22/8 -05
Runrigs trumslagare Iain Baynes kommer att bli intervjuad på
www.radioborders.com söndag 28/8. Programmet heter Sunday Getherin med Karin Ingram och pågår 20.00 - 22.00 (svensk tid 21.00 - 23.00). Iain kommer gå på live ca 20.00 - 21.00 (svensk tid 21.00 - 22.00).

22/8 -05
Sångaren Bruce Guthro kommer snart (prel. 30/10) att släppa sitt nästa soloalbum, "It´s A Beautiful Life". Det mesta materialet är redan inspelat i en studio i Halifax tillsammans med lokala musiker.  I tidningen "The daily news" säger Bruce: "-
The songs aren’t quite as rocky as "Guthro" and not as acoustic as "the Son" album”.  “It’s typical me, hard to pigeonhole.”

29/6 -05
Nya konsertdatum! Runrig kommer att turnera i Tyskland och Skottland i vinter!
Läs mer under Turné >>

16/3 -05
Runrig ska ha spela i NEW YORK!!  Runrig och Blair Douglas ska spela på ett välgörenhetsevenemang, Hammerstein Ballroom, Manhattan center studios. den 28 maj. Äntligen får de amerikanska fansen en möjlighet att se Runrig live! 

21/3 -05
Ännu fler danmarksdatum! bl.a. Köpenhamn 1 juni,
Läs mer under Turné >>


21/3 -05
En cd - "30 year journey - The best" kommer att släppas i Tyskland. Bland annat finns en ny version av The greatest flame med där Bruce sjunger, samt en ny låt som heter "The numbers game". 
Här kan den beställas och man kan även lyssna på låtarna. 

21/3 -05
Runrig har en planerad konsert i Skottland i sommar; 15 juli Stornoway, Isle of Lewis, Yttre Hebriderna.
Läs mer om festivalen här. Varför inte semester i Skottland i sommar och kombinera det med en fantastisk konsert? Billigast med Ryanair just nu blir det om man åker ons 13/7 - ons 20/7, totalt med skatter 942:-. 

21/3 -05
Har du koll på Runrigs musik? Sätt på ljudet och testa dina kunskaper
här (skriv RUNRIG i den gula rutan).

21/3 -05
Runrig har fått några bättre och sämre recensioner i de stotska tidningarna.
Här kan du läsa en av de bättre (klart läsvärd!).

16/2 -05
Fler datum i Danmark. De spelar i Skive 3 juni (dagen innan Odense) och sedan i Esbjerg den 4 juni. Detta är lite knepigt eftersom det är SAMMA dag som de spelar i Odense. Man kan tydligen köpa biljetter redan nu till bägge konserter... Vi återkommer när vi har mer exakt besked!
Men redan nu kan det nog vara aktuellt att göra en stor ring runt den helgen i sin kalender.

7/2 -05
Runrig till Danmark i juni! Lördagen den 4/6 spelar de på Odense. Kan vi kanske hoppas på att de spelar i Köpenhamn på fredagen den 3/6?

2/2 -05
Gå in på den nya svenska hemsidan om Runrig;
From the north, tillhörande Anders. Den är inte helt färdig ännu, men redan nu kan du hitta lite smått och gott. Framför allt vill vi att alla som gillar Runrigs musik anmäler sig till denna sida, så att vi får ett hum om hur många det finns i Sverige. På så sätt blir det lättare att påverka Runrig att göra spelningar även i denna del av världen. Danskar och Norrmän är naturligtvis också mer än välkomna att anmäla sig, speciellt om ni vill se dem live även i Sverige.

2/2 -05
Nu har även DVD:n Day of Days sålt guld i Danmark och är på väg mot platina. Danskarna har verkligen smak när det gäller musik

2/2 -05
Ytterligare en konsert i Danmark;
Langelandfestivalen 28/7

2/2 -05
Runrig håller på att spela in sitt nästa studioalbum. Nu har vi något att verkligen se fram emot! 

2/1 -05
Glasgow the Caring City tillsammans med Ridge record låter meddela att delar av intäkterna från Blair Douglas singel "Angels from the Ashes" går till
flodvågens offer i Asien.

14/12 -04
Runrig till Danmark i sommar! Tre ställen är redan bokade, Bork Havnefestival 27/7, Silkeborg 29/7 samt Aalborg 30/7. 

14/12 -04
www.runrigimages.co.uk finns massor av bilder att avnjuta och ev. beställa.

14/12 -04
Fanclubtidningen The Wire har precis kommit. Nu har även en DVD släppts, AAA6, med en massa spännande material. DVD:n säljs exklusivt till fanclub medlemmar. Hur du blir medlem och om vilka förmåner man har som medlem, kan du
läsa här>>

17/11 -04
Runrig ligger då inte på latsidan! Turné på gång i Tyskland och Österrike 13/4 -4/5 2005, totalt 16 konserter. 
Läs mer under Turné >>

9/11 -04
Rory MacDonald, Runrigs basist, har skrivit en hälsning till alla svenska fans!!!
Läs den här>>

9/11 -04
Runrig har precis avslutat sin succéturné i Danmark! Samtliga konserter sålde slut och stämningen har varit på topp. Snart kommer en recension.
Bilder tagna på konserten i Skive hittar du
här >>

9/11 -04
Under turnén i Danmark besökte Runrig Danmarks socialminister Eva Kjer Hansen som är ett fan till Runrig. Läs hela artikeln
här >>
Det finns även ett litet videoklipp från besöket i Christiansborg.

9/11 -04
Glada nyheter! Den 18/1 kommer Runrig att spela i Glasgow Concert Hall under Celtic Connection. Just nu kostar det exempelvis att flyga från Göteborg till Glasgow ca. 500:- (t.o.r. inkl. skatter). Hur kan man motstå? 9/11 -04
Fler konserter väntar och denna gång är det i England.
Läs mer under Turné >>

19/9 -04
Runrig har nu legat på den danska försäljningslistan i 24 veckor och har klättrat den senaste veckan från plats 25 till 14!

19/9 -04
Nu finns det ytterligare en anledning att se på fotboll. Loch Lomond har valts till Skottlands officiella VM-låt och kommer att framföras av Donnie Munro innan VM kval matchen mellan Skottland och Norge den 9 oktober.

19/9 -04
På tisdag den 21/9 kommer Sveriges Radio Dalarna att spela Runrig klockan 17.00 i programmet Lokalen:

Lokalen den 21/9 
I Lokalen den 21 september blir det modern skottsk folkmusik med djupa rottrådar i den gaeliska musikmyllan.
Från Falun Folkmusik Festival 2002, hör gruppen Runrig.
Den första uppsättningen av Runrig såg dagens ljus redan 1973. Sedan dess har de gaeliska traditionsbärarna utvecklats och utökats till det sexmannaband de är idag.

Mer information här>>

18/9 -04 
Det blir ingen turné i UK i år, men däremot troligtvis i februari nästa år.
Så här skriver de på den officiella hemsidan:
The Runrig Magazine The Wire has now hit the streets and should be with most members by now. The UK Winter Tour has been moved from December 2004 to February 2005 due to the lack of suitable venues in December. The dates should be available in a few weeks and will be mailed to Fan Club members and then posted on the web site. The Tour should prove worth the wait


Runrig har släppt en Kalender, med mängder av vackra bilder. Perfekt julklapp till någon som gillar Runrig.
Beställ den här>>

6/9 -04
Runrigs senaste album Day of Days har recenserats i en svensk dagstidning (Nerikes Allehand) och fick betyg fyra av fem!!:


Det är lätt att förstå skotska Runrigs stora popularitet på hemmaplan, speciellt som live-band. Det här 30-årsjubileet inspelat i Stirling Castle i Skottland förra året är både en musikalisk och ljudmässig upplevelse. Publiken sjunger med i texterna och stämningen når höga höjder i hits som Protect and survive, Hearths of olden glory och The stamping ground. Bröderna Rory och Calum Mc Donald utgör stommen både text- och musikmässigt, och kanadensaren Bruce Guthro som tog över 1997 efter Dannie Munro som huvudsångare har en mer rockig framtoning än föregångaren. En verkligt folkrock-upplevelse med gaeliska förtecken.

NERIKES ALLEHANDA / KENNETH HAMMARGREN (2004-08-25)

6/9 -04
Konserterna i Danmark i november börjar bli utsålda. De tre första; Naestved, Esbjerg och Köpenhamn har redan sålt slut och det lär även de övriga göra.  

18/8 -04
Båda konserterna på Tønderfestivalen i Danmark är nu helt utsålda!

11/8 -04
Utbudet av Runrigalbum har ökat på
www.skivhugget.se, nu kan man även hitta senaste studioalbumet Proterra. På www.bengans.se kan man nu även beställa senaste släppta livealbum Day of Days (cd:n och dvd:n). Och på www.cdon.se finns de flesta albumen, inklusive de senast släppta.

11/8 -04
Tyska radiostationen WDR2 kommer att spela tre Runriglåtar från Bonnkonserten (20/7 -04), torsdagen den 19/8 efter ca 22.00. 
Du kan lyssna på programmet via internet,
www.wdr2.de

9/8 -04
Runrig har konsert på Portalen i Köpenhamn den 4/11!
Läs mer under Turné >>

9/8 -04
Runrig har med 42.500 sålda exemplar av cd:n ”The Best – 30 Year Journey”  nu mottagit platina i Danmark. Ett stort grattis!!!
Vill du själv köpa cd:n, så finns den nu att beställa på cdon och kostar 159:- sek.
Läs mer >> 

Bruce Guthro har 17 spelningar inbokade i Kanada under september t.o.m. mars,
se datumen här >>

19/7 -04
Tyska radiostationen WDR2:s lyssnare har röstat fram de 200 bästa låtarna genom tiderna. Runrig har hela sex låtar med på listan!:
Loch Lomond (5)
Running to the light (38)
Maymorning (48)
The greatset flame (90)
Book of golden stories (114)
Oran ailein / Leaving Strathconon (158) 

16/7 -04
Samlingsalbumet ”The Best – 30 Year Journey” har nu legat på danska försäljningslistans tio i topp i hela 15 veckor! (med undantag av en vecka då de hamnade på 11 plats) Just nu ligger de på 2 plats.  

16/6 -04
Dela med dig av dina åsikter om Runrigs album till andra! På nya
www.musicrecension.se finns Runrigs album upplagda (än så länge orecenserade). För att komma direkt dit, klicka här >>.  

15/6 -04 
Runrig kommer tillbaka till Danmark i höst!!!! Två spelningar är just nu inbokade; i Skive (5/11) och Horsens (6/11) 
Läs mer under Turné >>

11/6 -04 
Konsert i Skottland den 24 juli! I Crathes Castle,
beställ biljetter här >>.
Det finns fler planer på konserter i Storbritannien som eventuellt kommer att bli av i oktober/november. 

Det finns tyvärr inga planer på konserter i Sverige även om Runrig själva gärna skulle vilja spela här! De har fullt upp att turnera i Danmark, Tyskland och Storbritannien där de har många fans. Det tar dessutom för mycket tid att börja marknadsföra sig i ett nytt land, plus att det är mycket dyrt att turnera i Sverige jämfört med t.ex. Danmark (enligt dem själva). Men vi fortsätter väl hoppas...!! :)

Runrig knep första platsen på försäljningslistan i Danmark efter att ha legat på topp tio i flera veckor och sålde även guld! Heja danskarna! Guldplattan tog de emot på dansk tv (Go' morgen Danmark, TV2) och passade på att framföra några låtar live. Konserterna i Danmark har glädjande nog varit utsålda! Även konserten i Aalborg nästa helg är nu utsåld. 
Tyvärr halkade de ner på 2 plats på denna veckas försäljningslista och Vikingarna (!!) tog första platsen :( 


Sångaren Bruce Guthro har en soloskiva på gång som vi ser fram emot! Eventuellt kommer medlemmar från Runrig att finnas med. Han kommer även att ha konserter i sitt hemland Canada. 

För er som inte hunnit införskaffa dvd.n eller cd:n Day of days, rekommenderar vi att göra det!!!! Finns att köpa på cdon (se innehåll här >>

14/5 -04
Day of Days cd:n och dvd:n har nu släppts och mottagits mycket väl. Dvd:n gick upp på första plats både i Danmark och Tyskland (i kategorin musik och underhållning) och cd:n klättrar stadigt uppåt. 
Cd:n ”The Best – 30 Year Journey” som släppt i Danmark ligger sedan nu 6 veckor på Topp 10, nu på plats 4.
Om knappt två veckor, den 27 maj,  är det dags... Årets premiärkonsert! Konserten den 28 maj i Köpenhamn är nu slutsåld, men det finns biljetter kvar till extrakonserten den 27 maj, även den i Köpenhamn.
Läs mer om turné >>

21/4 -04
Extrakonsert i Köpenhamn! Konserten den 28/5 är så gott som slutsåld och man har satt in en extra konsert dagen innan, den 27/5.

19/4 -04
www.sonymusic.de kan man gå in och lyssna på de 30 första sekunderna på alla låtar på Day of Days - cd:n! Även om det bara är ynka 30 sekunder så man i alla fall lite försmak...  

På DVD:n kommer även att finnas 30 minuter bonusmaterial såsom intervjuer, backstage etc.

10/4 -04
Samlingsalbumet ”The Best – 30 Year Journey” har gått upp på en hedrande 5:e plats på den danska försäljningslistan!

6/4 -04
Nu är det snart dags! 
Dags för dvd:n och cd:n från Stirling Castle. Är du nyfiken på innehållet så hittar du det
här.

29/3 -04

Måndagen den 29 mars släpper Runrig ett samlingsalbum i Danmark. Titeln är ”The Best – 30 Year Journey” och kommer att innehålla låtarna: Wall of China - Empty Glens - Book of Golden Stories - Big Sky - Skye - Abhainn An T-Sluaigh - Maymorning - Alba - Canada - Proterra - An Ubhal As Airde - Runnig to the Light - Recovery - Loch Lomond - The Old Boys.
Den kan beställas på
Millstream Records och priset är 158 DKK

15/3 -04
Dvd:n från Runrigs 30-års jubileum i Stirling Castle kommer att släppas i Tyskland den 3:e maj och kommer att vara 1:17:38 min. lång. 
Informationen kommer från
www.trifels-festival.de

15/3 -04
Följande datum kommer Runrig att spela i Tyskland (de är ej bekräftade än):17.7. Hamburg - Stadtpark / 19.7. Wattenscheid - Freilichtbühne / 20.7. Bonn - Museumsmeile / 21.7. Siegen - Burgfestival / 22.7. Leipzig - Parkbühne / 14.8. Annweiler - Trifelsfestival

15/3 -04
www.musikindustrin.nu kan man läsa följande om Runrig:
"För 30 år sedan bildades det skotska bandet Runrig, som under sina tre decennier gjort en hel del för att utveckla den rockmusik som bottnar i keltisk folkmusik. Med stora drag har de målat upp sin breda rockmusik med inslag av gamla klanger och rytmer, och på nya albumet Proterra [Ridge/Kommunikation/BAM] har de tagit hjälp av landsmannen Paul Mounsey för vidare utveckling. Keyboardisten, sångaren och kompositören Mounsey är sedan länge baserad i Brasilien och har givit ut flera album i eget namn med dansant världsmusik. På Proterra sammansmälter de stolta skottarna i Runrig med programmeraren Mounsey, och resultatet blir ett spännande album med musik från två världar."

8/3 -04
Runrig gjorde det! De fick den danska utmärkelsen för bästa utländska folkmusik(?!) album!
Läs mer...

20/2 - 04
Runrig kommer till Köpenhamn den 28/5!! De kommer att spela på Vega och mer information hittar du på
www.vega.dk.

19/2 - 04
Runrig är nominerad till bästa utländska folkmusikalbum i vårt grannland Danmark.
Läs mer...

7/1 -04
Senaste numret av tidningen "The Wire" har kommit ut (till alla medlemmar i fancluben). Här kommer ett axplock:
Iain hälsar och tackar för all omtanke han fick under sin sjukdom under denna hösten. Han kollapsade precis innan en konsert i Tyskland och fick diagnosen hypertyreos, överaktiv sköldkörtel. Han får nu medicinering och är helt återställd. 
Runrig har fått en prestigefull utmärkelse "Lifetime Achievement Award" av The Nordoff Robbins, en organisation som använder musik som behandling till människor med både fysiska och psykiska handikapp. 
Bruce hälsar att han som bäst håller på med en ny soloskiva som han hoppas skall släppas någon gång innan hans död, och ev skall några i Runrig vara med och spela någon låt eller två. (Låter väl intressant. Detta ser vi fram emot) 
För er som var på Stirling castle och undrade varför inte Donnie sjöng, han kände sig olustig inför detta och de andra visste inte ens om han skulle komma alls förrän precis innan de gick upp på scenen.

7/1 -04
Är det någon som vill chatta på gaeliska finns ett ställe med Runrigfans på http://groups.msn.com/gaidhig. Det är bara att registrera sig och sedan börja chatta. Lycka till!

7/1 -04
Om du vill köpa biljetter till konserterna i Danmark i sommar, så kan du ringa till Odense 0045 701 56565 och Ålborg 0045 981 22189

11/12 - 03
Nyfikna på Proterra turnén? BBC har skrivit en recension från Carlisle (2/12).
Läs mer...

5/12 - 03
Den 29 maj 2004 spelar Runrig i Odense! Biljetter finns att beställa på
www.danbillet.dk. Biljetterna till konserten i Skovdalen, Aalborg går att beställa på  www-e-billetter.dk.

2/12 - 03
Den efterlängtade DVD:n från Stirling, kommer enligt det senaste beskedet, först att släppas i mars 2004.
Den som väntar på något gott...

2/12 - 03
Glädjande nyheter! Den 19 juni kommer Runrig att spela i Aalborg, Skovdalen (enligt information från Runrigs message board). Vi återkommer med mer information.

21/10 - 03
DVD från Stirling kommer förhoppningsvis att släppas innan jul. Eftersom bandet är ute på turné har det hitills varit svårt att få tid till redigering. Rory som sett materialet verkar nöjd med resultatet från inspelningen.

14/5 -03
Från Runrigs fanclub har det bekräftats att ingen spelning kommer att äga rum i Sverige i sommar. Detta är naturligtvis ett riktigt bakslag för oss svenska fantaster, som hoppats på en spelning någonstans i vårt land.

   x