Sidan uppdaterad 09-09-26, nya bilder i Finish och montering

Välkommen till Perssons

Opel Rekord -59 projekt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från det här.........

 

till detta.........är det låååång väg!

 

 

 

 

 

Som du nog har förstått så håller jag på att renovera en Opel Olympia Rekord från 1959.

Det hela började för några år sedan då jag blev sugen på ett fritids objekt att pula med, och det som jag egentligen letade efter var en Volvo Amazon kombi, men tyvärr så var de objekten som jag var och tittade på för dåliga i förhållande till vad man skulle betala. Så en dag när jag satt och kollade igenom bilannonser på webben så dök den här Opeln upp, och faktum var att det var ju helt klart en mycket coolare bil än en Amazon och betydligt ovanligare, och har man varit jänkebilsägare förut så kan man inte låta bli att fastna för designen - den ser ju ut som en -50 tals amerikanare.

Nu var tyvärr den här bilen i rätt så dåligt skick men man kan ju inte heller åka till Norrland bara för att hitta ett objekt. Så i augusti 2003 stod liket här hemma på gården, och resten av sommaren gick åt att riva ner den i molekyler. Bilen blev inreggad 1959-06-27 för första gången och har haft 4 ägare före mig. Sista ägaren ställde av den 1983-10-18, så när den kom i min ägo så hade den varit avställd i 20 år! Tyvärr så har rosten härjat hårt i den men vad kan man begära av en 46 år gammal Opel!

Sedan förvärvet så har jag hunnit att fixa till de flesta lösa delar såsom framvagn, bakaxel, bromsar m.m. Det som återstår är att få bukt med den sista rosten så man kan lacka och skruva ihop delarna, men det kommer förmodligen att ta ytterligare ett tag innan man har kommit så långt.

Jag har lagt ut en del bilder som säger mer än tusen ord, så slipper jag att skriva en massa. Men om det är något du undrar över så går det bra att mejla till mig och skriv gärna någon kommentar i gästboken.

Mail

 

Denna sida är under arbete och är därför inte ännu fullständig, men kommer att fyllas på allteftersom projektet framskrider så kolla gärna på uppdateringar då och då och skriv gärna en kommentar i gästboken.

 

Gratis besöksräknare.