OKHnew.jpg (14503 bytes)

pix-vit.gif (43 bytes)Tävlingpix-vit.gif (43 bytes)

pix-gron.gif (807 bytes)
gr_s_u.gif (872 bytes) OKH hemsida

gr_s_l.gif (846 bytes) Rapporter

pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)

SM-kavle

pix-vit.gif (43 bytes)

 

gby81.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes)21 September SM-budkavle, Karlstad

 

Rapport från SM-kavlen 2003 i Karlstad

 

Två lag från klubben fanns på startlinjen denna smådisiga, småregniga morgon någon mil norr om Karlstad. Ett fantastiskt fint TC-område med mål- och växlingsfållan placerat högt uppe i en hagmark, med utsikt från ett och samma ställe över startfältet, varvningskontroll och ramp samt ett hundratal meter från sista in mot målet (och hamburgeriet bara 35 m bort). Här hade arrangörerna verkligen lyckats. Dessutom passerade samtliga klasser och samtliga sträckor varvningskontrollen. Trots detta lyckades man få till banor som gav utslag och spridning - speciellt den korta slingan efter varvningen med småplottrig kartbild och massor av kontroller, bäddade för många misstag.

 

Våra första-års juniorer, Jonas, Hannes och Robert ställde upp med ett lag som inte var där för att vinna utan mer för att få erfarenheter inför kommande år - de har ju 4 år på sig i juniorklassen.

Vårt andra lag på plats var naturligtvis damlaget. I år med "ordinarie" uppställning - Cissi, Linda och Anna. På förhand visste vi nog om att inte laget var helt på topp men kavle är alltid kavle. Cissi har den senaste tiden känt sig i fin form och stark dessutom - här var det inga problem. Linda har ju haft ett knackigt år, men har nu på hösten kunnat träna riktigt skapligt och sprungit någon tävling också så hon var i alla fall på gång igen. Anna har väl haft den bästa säsongen av de tre, men har varit sjuk de senaste veckorna före SM och kanske inte riktigt hittat tillbaka till säsongens toppform. Men som sagt: kavle är alltid kavle.

 

Startsträckans löpare väl framme över startfältet, Cissi på hugget

 

Först ut av de våra var damerna. Cissi tog hand om den första sträckan och vi kunde redan på startfältet se att Cissi inte tänkte ligga längst bak och lura, nej hon låg väl framme i täten när löparna försvann in i skogsbrynet.
Nästa händelse var juniorstarten. Här var det Jonas som öppnade, med nyinköpt glasögonskärm (Jonas har problem med regnet) drog även han iväg väl placerad i ledet.

 

Så kom rapporterna från damernas första radiokontroll - tre lag passerade först, TumbaMälarhöjden, xx och... OK Hedströmmen! Linda som skulle springa 2:a började redan se framför sig en tidig växling i täten. Juniorerna passerade också radiokontrollen, men ingen Jonas fanns med i täten.

Dags för varvning - de första damerna kommer - vi spanar in i skogsbrynet, men Cissi är inte längre med i den absoluta täten, men där kommer hon.. drygt en och en halv minut efter - det ser bra ut !. På den svåra sista slingan missar Cissi  några minuter men till varvning kommer hon ändock som 43:e lag, bara 4,5 minut efter täten.

 

Cissis fina startsträcka tänder även Linda

 

Linda drar iväg med full inspiration av Cissis härliga lopp. Radiorapporterna skvallrar, 4-faldige världsmästarinnan Simone Niggli har tagit täten men det är 15 lag inom drygt 5 minuter - som nummer 15 stämplar Hedströmmen - härligt! Vi väntar nu på varvning både för Linda och Jonas som ännu inte varvat på 1:a sträckan. Det var inte Jonas dag idag - han varvar 22 minuter efter täten. Linda däremot har naturligtvis tappat på Simone, men är ändock bara 7 minuter efter. På den avslutande svåra slingan går hon på säkerhet och tappar ytterligare 2 minuter - men det är nog försvarbart att bara tappa 4,5 minut med årets världsmästarinna i täten. Linda växlar 9 minuter efter täten på en 35:e plats.

Hannes fick vänta länge innan han fick göra sin SM-debut. Det strulade ordentligt för Jonas idag och i mål var han 32 minuter efter täten. Hannes kämpade dock vidare, gjorde visserligen några minuters miss men var i stort sett nöjd med sitt lopp - och 3-4 placeringar plockade han i alla fall.

 

Skulle Anna avancera?

 

Skulle nu Anna kunna avancera ytterligare? Ja hon såg i alla fall ut att dra iväg ut ur växlingsfållan med den inställningen. Men det är ju inte helt lätt att ställas mot de bästa tjejerna i landet - de flesta toppar ju sina lag på sista sträckan. Spända supportrar väntar vid varvningen. Tiden tickar iväg och ingen Anna syns, men så kommer hon. Anna har visserligen tappat tid men passerar varvningen runt 30:e plats. På den sista slingan gör Anna ytterligare några minuter, men i mål bibehåller hon 35:e placeringen och tjejerna får därmed klart godkänt !

För Robert såg situationen något annorlunda ut, men inte heller Robert brydde sig om att laget hamnat rejält på efterkälken, han gjorde ett fint lopp och kämpade ända in i det sista uppför den tunga målbacken. Flera placeringar avancerade han och laget slutade på en 85:e plats.

 

pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes)


up.gif (861 bytes)

pix-gron.gif (807 bytes)
Sidan senast uppdaterad 03-09-23 av Åke Larsson pix-gron.gif (807 bytes)