OKHnew.jpg (14503 bytes)

pix-vit.gif (43 bytes)Tävlingpix-vit.gif (43 bytes)

pix-gron.gif (807 bytes)
gr_s_u.gif (872 bytes) OKH hemsida

gr_s_l.gif (846 bytes) Rapporter

pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)

DM-kavle

pix-vit.gif (43 bytes)

 

gby81.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes)07 September DM-budkavle, Strängnäs

pix-vit.gif (43 bytes)

Guld-flickor i år igen !

 

 

Årets DM-budkavle var ett samarbete mellan Vandrarringen och Strängnäs-Malmby OL och var förlagt till gamla välkända 10-milamarker i Dunker utanför Malmköping.

 

Många lag var anmälda från klubben, men höstens förkylningar satte stopp för såväl D12, H14, H16 och H120-laget. Kvar fanns bara 3 och 1/3-dels OKH-lag kvar.

Utgångsläget var alltså följande.  H20-laget fick springa utan Robert och istället klev Tomas upp och firade sin 15-årsdag med att springa i H20-laget. H120-laget hade bara Uffe på startsträckan sedan inget mer. D21-laget hade Anna på sjuksängen och storasyster Kerstin gick in i stället. Endast H180-laget hade intakt lag med Ragnar, Karl-Axel och Sune.

 

Guld till D21-orna efter spännande avslutning !

 

I D21-klassen hade tjejerna uppgiften att försvara sin mästartitel från de senaste 4 åren. Med Anna på sjukbänken såg det genast lite tuffare ut. Både Västerås och Köping har varit snubblande nära att snuva oss på guldet de senaste åren. Med VSOKs brittiska förstärkning från 10-mila kunde det blivit riktigt tufft. Nu visade det sig emellertid att de brittiska löparna inte var på plats och dessutom drabbade även VSOK av sjuklingar.

 

Cissi inledde i alla fall och tog direkt kommandot, redan vid 1:a kontrollen var hon loss från de övriga, men sen hände det. Cissi kom inte överens med kartan på väg in till 2:a och fick spendera många minuter innan hon äntligen hittade den. Rutinerat fortsatte hon sedan utan att "tjuvrusa" och tog resten av kontrollerna utan problem. Till växling kom hon c:a 5,5 min efter ledande KKOK - VSOK var bara några 10-tal meter efter KKOK.

 

Kerstin fick nu ge sig iväg på den andra. Som nybliven distriktsmästare i D21 på kortdistansen visste vi ju att Kerstin fortfarande kan ge distriktest damer en match. Efter ett lungt och säkert lopp kom hon ikapp KKOK på slutet, men orkade inte hålla den unga Linda Ohlssons tempo på löpsträckan mot sista och in i mål. Kerstin växlade 15 sekunder efter KKOK men VSOK var först - 4,5 minuter före.

 

Så var det nu upp till Linda att försöka greja det hela. Hennes löpform har dock ännu inte kommit upp på topp efter allt strul under säsongen, men med inställningen att gå rätt fanns ju dock en liten chans i alla fall. VSOKs avslutande Eva Singman kunde ju bomma. KKOK gick ut inom synhåll och Linda valde medvetet ett annat vägval till första - sedan såg hon inte KKOK något mer. Vid radiokontrollen som kom redan vid 3:e kontrollen var ställningen fortfarande så att VSOK passerade c:a 5 minuter före Linda och tvivlen på att tjejerna skulle försvara guldet växte sig allt starkare hos oss supportrar. Men tiden gick och plötsligt dök Linda upp först vid sista kontrollen. VSOKs Eva hade bommat alldeles på slutet och vid näst sista kontrollen kom Linda in för stämpling just när Eva sprang därifrån. I stressen springer Eva snett ut mot det avslutande gärdet och sista kontrollen medan Linda stannar upp en gång extra och ser att hon skall ut i en annan riktning. Ute på gärdet mot sista fick Linda en lucka och en strålande glad Linda kunde se till att DM-guldet stannade kvar i Hedströmmen även i år! Grattis tjejer !!

 

H180 - guldet var klart, men...

 

I H180-klassen såg läget helt annorlunda ut. Här var chanserna till guld betydligt större inför start. Ragnar inledde och tog kommandot direkt. Han gick felfritt och lämnade över till Karl-Axel med orden "det är lätt". Andra löpare som just gått i mål höll inte med Ragnar utan hävdade att det var tvärtom, men springer man spik är ju allt lätt...

Karl-Axel visade ingen pardon. Ragnars försprång till VSOK på 1/2 minut utökande han rejält. Karl-Axel gjorde också ett perfekt lopp och skickade nu iväg Sune med en ledning på 9,5 minut före VSOKs Kuno Österlund.

Guldet var så gott som i hamn, men, men orientering är alltid orientering inget är givet på förhand... efter att  tagit den första kontrollen springer Sune mot den 3:e - helt fel riktning och sedan var det kört. En trött och besviken Sune kom i mål på en 3:e plats 8,5 minuter efter VSOK.

 

H20 - Guld men inte guld

 

I H20 sprang alltså Tomas i stället för Robert, ett trevligt sätt att fira sin 15-års dag på! Därmed fick Hannes gå upp och springa första sträckan som var lite längre.
För Tomas var banan både i längsta laget och förmodligen det svåraste han provat på hitintills. Grabbarna sprang i alla fall bra och var nöjda med sina lopp och när Jonas defilerade i mål, gjorde han det som första H20-lag i Västmanland.

Det var bara det att det också var det enda Västmanländska laget i H20, så tyvärr med bara 1 deltagande lag, delas inga guldmedaljer ut.

pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes)


up.gif (861 bytes)

pix-gron.gif (807 bytes)
Sidan senast uppdaterad 03-09-08 av Åke Larsson pix-gron.gif (807 bytes)