OKHnew.jpg (14503 bytes)

pix-vit.gif (43 bytes)Tävlingpix-vit.gif (43 bytes)

pix-gron.gif (807 bytes)
gr_s_u.gif (872 bytes) OKH hemsida

gr_s_l.gif (846 bytes) Rapporter

pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)

Tävlingsrapporter

pix-vit.gif (43 bytes)

 

gby81.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes)13 April Rånässtafetten

pix-vit.gif (43 bytes)

Robert och Joel - suveräner i Rånäs

 

Dessa två killar glänste extra mycket när Rånässtafetten avgjordes på söndagen.

Våra herrseniorer passade på med genrep för 10-mila, och det.....

 

...kunde ju inte göra någon lagledare särskilt munter. Visserligen hade det som vanligt blivit lagändringar i sista stund. Genom undertecknads starka nattlopp på fredagsnatten (5:a av 5 - endast 10 minuter efter 4:an) och en upprepad 5:plats på lördagen, såg lagledningen ingen annan möjlighet än att ställa över den nästan över-tränade Roger - så det var bara att ställa rullatorn åt sidan och knyta på sig skorna för tredje gången på mindre än två dygn... Men inget ont som inte har något gott med sig - i och med denna tävlingsintensiva helg behövs bara två tävlingar till för att nå upp till den planerade årsransonen..

 

Stark inledning av Robert

Som tur var inledde första-års junioren Robert Broström H17-kavlen. Han har ju liksom våra andra juniorer - TRÄNAT - i vinter...

...och en sådan fantastisk debut på förstasträckan i seniorkavlesammanhang det blev - Robert sprang sin dryga 9 km långa sträcka på 6 min/km och växlade bara knappa 5 minuter efter täten!

 

men sen blev det mörkt...

för Brollan hade missuppfattat det där med maxtiden (se bilderna ) och sprang runt, runt över nästan hela kartan för att få tiden att gå, slutligen närmade han sig maxtiden och begav sig mot växlingen där oroliga lagkamrater redan börjat drillat Ludde i sökning genom att låta honom noggrant nosa i Brollans väska.

 

Brollan lämnade över kavlen till Tobbe, som just fått sina fjolårsleriga dojor att böja sig strax ovanför tåfästena. Med fröjdig min gav han sig iväg i storskogen och undertecknad började så smått byta om.  Men oj så snabbt han var tillbaka, redan efter c:a 55 minuter stod han där med med mina karta i handen och det var bara att ge sig iväg. Efter ytterligare 55-56 minuter kunde även jag få springa igenom växlingsfållan, men repet för växling var redan draget och Magnus hade fått vara med på omstarten.

När jag nu i efterhand kikar i resultatlistan visar det sig att jag inte fått någon tid alls. Efter kontakt med arrangören kan vi konstatera att Tobbe var helt slut efter sitt lopp. Avsiktligt eller oavsiktligt har han nämligen inte stämplat ut efter växling, därmed kan vi inte konstatera var han stämplat fel eller hur många kontroller han besökte och därmed fick inte heller undertecknad någon starttid. Via mail fick jag dock mina tider fr.o.m. kontroll 1 - 50.01 + tiden till första (5-6 minuter)...

 

Tobbe försvann tydligen snabbt från TC - ingen har sett honom sedan dess...

 

Magnus avslutade i alla fall med den längsta sträckan och vi kan konstatera att han jämfört med Robert, bara behövde 41 minuter på de 2,5 km extra han hade på sin sträcka. Det känns tryggt så här nära inpå 10-mila att konstatera att vi har flera löpare som orkar springa länge...

 

Damerna skötte sig bättre

För våra damer var det den första kavlen för året och för startsträckans Linda var det dessutom säsongens första tävling. Linda som legat efter med vinterträningen fick dock ett stärkande besked när hon hängde med ganska bra. Tyvärr tappade hon c:a 4 minuter på den 3:e sista kontrollen där hon inte såg skärmen trots att hon var på rätt plats. I mål var hon 8 minuter efter täten med placering 46.

 

Sedan tog en annan säsongsdebutant över - Kerstin. 2,5 minut tidigare hade syrran Mia gett sig ut för Leksand lag 3. Skulle Kerstin jaga ikapp var nu frågan?  Kerstin orienterade lugnt och säkert som vanligt och plockade 12 placeringar, men Mia var ändå starkare och utökade försprånget till nästan 9 minuter. Nu såg det väldigt tufft ut för Anna ..

 

Visserligen är det mer vanligt att Mia sprungit i ett lag som varit före OKH än tvärtom, men Anna ville ha ändring på det idag.  Med ett imponerande starkt lopp lyckades hon jag ikapp Leksand 3 och i en spurt med 6 lag inblandade var Anna tvåa i mål och placeringen före Leksand 3. Totalt plockade Anna ytterligare 12 placeringar och putsade till slutresultatet till placering 22.

 

HD-12'orna imponerade också - Joel från 20 till 8 !

Stafettens starkaste laginsats gjordes utan tvekan av våra ungdomar i HD12-klassen. Anna Malmeström fick ta hand om startsträckan och det gjorde hon galant. Hon växlade på en 20:e plats, stegen före det Tuna-lag som så småningom skulle ta 2:a platsen.

Joel inspirerades av Annas fina öppning och gjorde ett kanonlopp.  Joel sprang förbi löpare efter löpare och i mål hade hans avancerat till 8:e plats, bara 2 minuter efter sträcksegraren och 3 minuter efter täten.

Johanna skulle nu avgöra - även hon sprang riktigt bra och hade en minut bättre tid än Anna. Visserligen tappade Johanna några placeringar men med ett slutresultat som 12:a var det ingen tvekan om att de idag gjorde klubbens bästa laginsats.

 

I H13-16 klassen hade herrarna dubbel-M's (Magnus M, Mattias M och Marcus M) inte en allt för bra dag. Magnus kom efter redan vid första och sedan var det loppet kört. Mattias fortsatte dock i ett ensamt solo-lopp medan Marcus gav upp efter första kontrollen på den sista sträckan.

 

 

 

pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes)


up.gif (861 bytes)

pix-gron.gif (807 bytes)
Sidan senast uppdaterad 03-04-18 av Åke Larsson pix-gron.gif (807 bytes)