Händelser 2005
2005-11-26
Molly har hälsat på brorsan Bigge. Det verkade som om de kände igen varandra, och började direkt busa för fullt igen!
2005-11-04
King  har drivit sitt första rådjur, trots att han bara är tre månader! 
Janne var ute på promenad med King och ute på en åker så stötte de på ett rådjur. King satte genast iväg efter rådjuret och drev för fullt. Det tog dock snabbt stopp vid ett stort dike som rådjuret hoppade över. Jaktinstinkten finns minsann i tidig ålder!

Molly har skrämt oss ordentligt, vi kallar henne numera "Magiker Molly Houndini". När vi varit borta och kom hem så fanns bara Tessie kvar i köket. Hur vi än ropade och letade så hittade vi inte Molly, hur hade någon kunnat ta sig in och ta henne? 
Till slut när vi öppnade den stängda dörren till sovrummet så hittade vi henne där. Hon hade lyckats klättra över kompostgallret till köket, äta upp en toffel på vägen in till sovrummet där hon slutligen lyckats stänga in sig själv. Man ska minsann ha nerver av stål med beaglevalpar i huset!

2005-10-03
I dag släpptes Tessie i skogen för första gången efter valpningen. Det dröjde inte många minuter förrän upptaget kom och drevet var i full gång. Eftersom lilla Molly följde med i jackan så fick bössan stanna kvar hemma. I stället hann jag "skjuta" med kameran. Efter att fått höra den ljuva musiken från drevet i cirka 90 minuter  kopplades Tessie som verkar vara i otroligt bra kondition efter valpningen. 
2005-10-02
Idag har alla valpar flyttat till sina nya ägare (utom Molly som stannar kvar). Vi önskar dem naturligtvis lycka till med sina nya familjemedlemmar!
Tomas har redan börjat packa säcken, i morgon så bär det av ut i harskogen för första gången i höst!
2005-09-22
Vi har de senaste 2 veckorna kämpat med att fotografera valparna i utställningspose.  Vi har provat när de varit trötta, pigga, mutat med korv, testat nya rum, ute/inne men att stå stilla på alla fyra benen i en sekund är stört omöjligt när man är 6-7 veckor.  Att springa i flock och jaga varandra är mycket roligare, och att leka herre man på täppen på dammsugaren.
2005-09-03
Nu har valparna hunnit bli 4 veckor. De har börjat utforska världen ute, där finns det mycket spännande. Blad, kottar och lingon allt ska smakas och undersökas. 
Det är bara Tomas som mår dåligt  nu, harjakten har startat och vi har fem beaglar hemma men ingen som han kan jaga med ännu. Vänta bara tills nästa höst, då ska det jagas!
2005-08-21
I helgen har vi haft storfrämmande. Pappan till valparna Stämmlocks Sudden och husse Martin har hälsat på (se under bilder). Nu har valparna hunnit bli drygt 2 veckor och öppnat ögonen. På vingliga ben utforskar de omgivningen och varandra. 

2005-08-08
Äntligen så har Tessie valpat! Att beaglar är tjuriga vet vi ju, men att hon skulle behöva gå flera dagar över tiden var väl att hålla oss på sträckbänken. 
Den 4 augusti så föddes äntligen fyra valpar. Bilder finns under valpar.

2005-07-16
Nu har magen börjat växa och juvren når ner till golvet när hon sitter. Det är nu ganska precis två veckor kvar innan hon ska valpa, så vi håller tummarna att allt ska gå bra. 
2005-06-16
Äntligen är sidan ute på nätet. Den kommer ständigt att vara under uppbyggnad, men det är väl så det ska vara!
Eftersom vi går i väntans tider med Tessie så kommer vi att löpande uppdatera om hur det går.  Hon har börjat ligga på underliga ställen (i korgen under bordet) där hon aldrig annars ligger, så förhoppningsvis är hon dräktig.