Här kan du läsa senaste nytt!
Händelser 2005
Händelser 2006 
2007-12-31
Molly är parad med Veestäjän Tiki så om allt går bra blir det valpar i början av mars. 
Än har inte Tessie börjat löpa men vi väntar på att det ska starta under de närmaste dagarna.
GOTT NYTT BEAGLEÅR önskar vi er alla!

2007-11-18
Här har det inte hänt så mycket på sista tiden. Vi hade tänkt åka till Överkalix på prov i helgen men Tomas axlar och nacke klarar inte av resan just nu. 
Snön har satt stopp för jakten så nu är det återhämtning för samtliga. Men att ha två beaglar i huset som jagat sedan september är inte det lättaste. Energin och orken är på topp, huset är alldeles för litet. Molly gör allt hon kan för att hålla oss sysselsatta när hon har tråkigt. Hon gömmer sockar, hittar toarullen som kan bli jättelång om man drar ut den.... Ja det finns inte ord för allt vad en uttråkad beagle kan hitta på att sysselsätta sig och oss andra med. Det blir att träna lydnad och agility så att de får den aktivering de behöver.

2007-11-08

”Om man tror att allt är möjligt
Då handlar man som att allt är möjligt
Och då blir också allt möjligt”

Nu har vi fått protokollet från Tessies sista jaktprovsetta. Det blev en 1:a Hare med 46 poäng. Så snart det är registrerat hos SKK så kan vi ansöka om championaten både i Sverige, Norge och Finland.
Hon kommer att kunna titiulera sig:
Svensk jaktprovschampion (SJCH)
Finsk jaktprovschampion (FINJCH)
Svensk utställningschampion (SUCH)
Finsk utställningschampion (FINUCH)
Norsk utställningschampion (NUCH)
(Dessa tre kommer att förkortas till Nordisk utställningschampion NORDUCH)
Internationell utställningschampion (INTUCH)

Det känns helt underbart att det lyckades!
Tack till Bosse Sundvall som fött upp och lät oss välja vår underbara Tessie.
Utan er beaglevänner i både norr- och västerbotten som stöttat och hjälpt oss hade vi nog inte orkat med de långa bilresorna till tävlingar och utställningar, ni är guld värda!

"Det största hindret mot framgång är att inte tillåta sig att misslyckas" 


2007-10-26
När vi åkte hem från Gränsälvskampen stannade vi i Haparanda och gick ett drevprov på söndagen. Tessie lyckades ta ett förstapris hare med 44 poäng. 
Två veckor senare åkte vi till Haparandaprovet för att försöka ta den sista ettan som Tessie saknar för championaten. Molly fick också hänga med för sin första provstart, jag skulle gå med henne fredagen samtidigt som Tomas gick med Tessie.
Det hela slutade med att Molly vann hela Haparandaprovet med 2:a + 3:a Hare! Tessie fick nöja sig med ett andrapris på fredagens särskilda prov.
Tomas gjorde ett nytt försök i onsdags hos domaren Anders Enkvist i Boliden. Tessie fick upp en unghare som trilskades i samma spår hela tiden. De hann se haren totalt 9 gånger!
Hon lyckades driva den tiden ut för ett förstapris så nu återstår bara att kollegiet godkänner provet innan vi kan skicka in ansökan om championaten!
Se film på haren och Tessie under provdagen.


2007-10-06 - Gränsälvskampen Finland

 I helgen har vi varit till Kiminki, Finland för att delta i Gränsälvskampen. Det svenska laget bestod av norrbottensbeaglarna Tyra (Christer Åström), Tessie, Joppirajan Emmi (Sune Karlander) samt Zelda (Erik Nilsson). Det blev en jämn kamp som slutade med poängen 18/18, men Finland segrade tack vare att provets bästa hund var finsk.
Bästa svenska hund blev Tyra som kom på totalt tredje plats med ett tredjepris (43,79 poäng). Tessie kom på fjärde plats med 37,13 poäng. De övriga resultaten finns här.
På väg till provområdet...

Domarna tar oss till nytt provområde (tur att det inte stormade...)
Det var ett prov som innehöll allt man kan tänka sig (och inte vill tänka sig). Vi hamnade mitt i älgjaktlagets drevkedja, vilket ledde till att vi fick byta område till en ö. Väl ute på ön finner Tessie en hare som hon tar upp men drevet låter konstigt, det tar stopp hela tiden. Efter en stund ser vi haren, några minuter efter kommer Tessie, och i baken på henne kommer en glad gråhund som springer runt henne hela tiden. Trots detta lyckas Tessie att driva haren i totalt 63 minuter då domaren meddelar att tiden är ute för första drevet. Vi kopplar henne och går till nästa provsläpp. Klockan har då hunnit bli halv två på eftermiddagen vilket gör det mycket svårt att få upp en ny hare, efter en och en halv timmes sök meddelar domaren att tiden är ute. Vi går för att koppla Tessie, och vad händer då, jo hon tar upp haren igen! Kan man ha mer otur? 
Det känns lite som i filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret"!


2007-09-09
Nu är det jakt som gäller för hela slanten. Under Jakt kan ni läsa om hur första veckan har gått.King tyckte det var tråkigt att vänta...
2007-08-18
I helgen har vi varit på utställning i Flurkmark, arrangerad av västerbottens beagleklubb. Förväntningarna var stora, efter alla framgångar hittills så skulle det här bli en enkel match med trevliga resultat som vanligt. Därför är det nyttigt att man tvingas vakna upp ur skimret och landa med båda fötterna på jorden emellanåt.
Molly fick nämligen sin första tvåa, hon tyckte att det var alldeles för roligt och bröt upp svansen på tok för långt över ryggen vilket inte domaren Anders Morelius gillade. King fick även han sin första tvåa med order att åka hem och banta. Tessie fick nöja sig med ett förstapris utan ck, och bli tvåa i konkurrensklassen.
Endast ett cert delades ut och det fick Huuhkajan Riina som därmed även blev svensk utställningschampion. 
En punktering hann vi också med innan vi var hemma igen. Tack Janne med familj för den goda middagen och trevligt sällskap som gjorde att resan blev ett trevligt minne trots allt!

2007-08-02
Under semestern har vi hunnit med en resa till Finska Pello på utställning. Tessie blev andra bästa tik och fick cert! Vi hade anmält Molly också men hon hade lyckats få något i tassen så hon haltade den dagen så det blev ingenting för hennes del.
Vi passade även på att hälsa på hos Ina i Juoksengi. Hon har vuxit till sig nu och är en exakt kopia av Tessie. Bigge med sin familj har också hälsat på oss i stugan. Han är ett riktigt muskelpaket nu (se bild på Bigges sida), hararna kommer att få det kämpigt i höst både i Norr- och Västerbotten.

Tessie, Ina och husse Bengt-Arne

2007-06-03
Matte har varit fullt upptagen med arbete och studier, därför har inte sidan uppdaterats tidigare (bättring lovas hädanefter).
Både Tessie och Molly löper så därför har vi inte anmält dem till beagleklubbens utställning till helgen. Vi kommer dock att åka dit för att titta och prata beagle med likasinnade. För övrigt så har det inte hänt mycket här, vi har börjat träna upp konditionen med cykelturer. 

2007-02-18
Vi har haft datorhaveri och därför inte kunnat uppdatera sidan förrän nu.
Tomas och Tessie har varit på Bodenprovet som efter både kyla och snöhinder flyttades till Haparanda 19/1. Det gick över förväntan Tessie lyckades med att ta en 1:a hare trots att hon inte fått jaga sedan vi var på nordiska mästerskapet i november (eftersom vi har över en meter snö här hemma).
Vi väntar fortfarande på att Tessie ska börja löpa.
Vid Arjeplogs Brukshundsklubbs årsmöte utsågs Tessie till årets utställningshund! 
Hon har under 2006 hunnit med att ta 3 cert, 1 cacib i Sverige och 1 cert och 1 cacib i Norge.
Hade vi haft samma regler som Norge och Finland hade hon nu varit svensk,norsk och internationell utställningschampion.
Men det är bara att fortsätta kämpa på jaktproven för att få ihop de återstående två jaktettorna som fattas.