Händelser 2006
Händelser 2005

Tessie tog 1:a Hare på Nordiska mästerskapet i Siilinjärvi, Finland!
2006-11-28 Vi tog chansen och det lyckades!
För några veckor sedan ringde Erik Klockar och frågade om Tessie var vaccinerad mot rabies. Det visade sig att två av de tre SM-hundar som skulle delta i årets nordiska mästerskap inte hade fått sina vaccinationer godkända och därmed fick de inte åka till NM i Siilinjärvi i Finland 24-25/11.
Efter några dagars ångest så bestämde vi oss i alla fall för att åka, en sådan här chans kommer inte fler gånger. Men hur skulle det gå, Tessie som varit sjuk i stort sett hela hösten och nu hade vi alldeles för mycket snö för att kunna jaga och träna. Att kunna mäta sig med de övriga deltagarna som var de tre bästa från Finland, Norge och så Släntens Igor och Joppirajan Emmi från Sverige kunde vi ju glömma, utan vi såg fram emot resan som en lärorik upplevelse.

Fredag den 24/11 kom så första tävlingsdagen, det hade snöat cirka 7 centimeter under natten och på morgonen började det att regna. Efter ett långt sök så fick så Tessie äntligen upp haren men lyckades inte hålla igång den mer än 64 minuter vilket inte räcker till något pris enligt de finska reglerna, efter första dagen så ligger Tessie sist som väntat.
Lördag den 25/11 beger vi oss återigen ut i skogen på ett nytt område med nya domare. All snö har regnat bort så den här dagen blir det ett barmarksprov. Efter en timmes sök så kommer haren fram och några minuter senare är det fullt drev. Den här gången lyckades hon hålla igång haren i 71 minuter innan det blir tappt och tiden är ute för första släppet. Vi kopplar och beger oss till nästa område för släpp nummer två. Det tar bara 6 minuter så är det fullt drev igen, den här gången lyckas Tessie hålla igång drevet i 107 minuter vilket mer än väl räcker till ett första pris enligt de finska reglerna som är hårdare än de vi har i Sverige. 
Tessie slutar med ett 1:a pris (och en inteckning till finskt jaktchampionat om hon lyckats bli jaktchampion i Sverige) och en sjundeplats totalt av de nio deltagande hundarna, vilket är långt över våra vildaste förväntningar. Finska laget vann överlägset med Kisällintien Tanu-Pate i laget, och Sverige kom på andraplats.

Det har varit en fantastisk upplevelse av ett välordnat arrangemang, med många nya bekantskaper och trevliga människor.
(Här finns bilder från helgen)

2006-11-18
Under den senaste veckan har det kommit cirka femtio centimeter lös snö. Benen räcker inte till ens för oss tvåbenta så nu är det färdigjagat även för beagle i väntan på att snön ska bli lite hårdare.
Vi hade planerat att gå drevprov i Lycksele i helgen med de har ställt in det på grund av för mycket snö.
Träningen får istället ske med sparkens hjälp.
2006-11-05
Det är inte för att det inte hänt något här som gjort att sidan inte uppdaterats. När allt går på tok så bär det emot att sätta det på pränt, den enda tröst är väl att när det är som värst så kan det bara bli bättre!
I september skadade Tessie alla fyra tassarna, hon drev hare på krossat berg som lagts på vägen och det gjorde att översta lagret på alla trampdynor hyvlades av, vilket ledde till tre veckors sjukskrivning för hennes del. Under den tiden utvecklade hon noskvalster, som resulterade i en "knähund" som inte jagade när vi gick Haparandaprovet. 
Molly fungerade inte heller i skogen, hon vågade inte lämna oss utan sprang bara i närheten. Efter behandling mot noskvalster så börjar de nu fungera som vanligt igen, fast Molly har börjat löpa också. Det känns som hela hösten bara varit eländes elände.
De ljuspunkter som vi trots allt haft är en utställning i Finland, Uleåborg där båda fick CK och Tessie fick reserv-cert, vad man nu ska ha ett sådant till. Tessie har även gått ett spårprov och blivit godkänd i anlagsklass med 40 poäng av 42 möjliga.
2006-08-04
Grattis på 1-års dagen!
Vi skickar våra varmaste grattishälsningar till King, Bigge och Ina.
Här kan ni se hur Molly firade sin födelsedag!
2006-07-10
Vi har varit på en rundtur till Gällivare där Tessie blev BIR och fick Cacib, Molly 1:a med Hp. Caroline har tävlat i agility i två dagar med Tessie som kom i mål tvåa på alla fyra tävlingar! En otrolig prestation i det mycket varma vädret. Caroline och Tessie hann även med att kvalificera sig till SM i juniorhandling också!
I går kom vi hem från Piteå där Tessie blev andra bästa tik med reserv-cacib, och även här placerade sig Tessie och Caroline på en tredjeplats och en fjärdeplacering i agility. 
2006-06-10
Vid Norrbottens beagleklubbs utställning i Jävrebodarna i lördags fick Tessie sitt tredje CERT och är därmed fullcertad. Även Molly visade sig från sin bästa sida och fick 1:a pris med HP och slutade som tredje bästa tik i juniorkonkurrensen. 
2006-06-03
Västerbottens beagleklubbs utställning i Hissjö i lördags slutade så bra som man kan önska sig. 
Tessie fick sitt andra CERT och vann jaktkonkurrensklassen samt slutade som andra bästa tik. 
Valparnas pappa Stämmlocks Sudden fick också CERT.
Alla tre av Pilbergets juniorer som debuterade fick 1:a pris och King fick HP. 

Bigge, Molly och King återupplivar barndomsminnen!
2006-05-13
I helgen har vi varit till Piteå på SKK utställning. Molly har följt med för att miljöträna bland alla hundar. Det gick jättebra, hon slappnade av och kunde till och med sova i knät under finalen. 
För Tessie slutade det med ett första pris,  som därmed fick nöja sig med att bli etta i jaktkonkurrensklassen.
2006-04-22
Vi har varit på vår första utställningsresa till Harstad i Norge i helgen. Där blev Tessie BIR med CERT och Cacib, och inte nog med det, hon kom tvåa i Agility Hoppklass 1 också! 
2006-03-12
Äntligen håller kylan på att släppa greppet, det är skönt att vara ute utan att frysa. Molly har provat på skoteråkning, det var pirrigt till en början. Men det är så mycket dofter och nya ställen så nu är det riktigt kul att färdas på skoter. Tessie har passat på att prova hundmassage när brukshundsklubben hade ordnat med föreläsning och prova på av en diplomerad hundmassör. Det var riktigt skönt, synd bara att hon slutade när det var som bäst. Matte får träna så att hon kan massera hårda och ömma muskler till hösten efter långa jaktdagar.
2006-02-22
Stämmlocks Sudden, valparnas pappa tog i dag den tredje jaktprovsettan och är därmed Svensk JaktChampion!
Vi skickar våra varmaste gratulationer till husse Martin i Årsunda.

 
2006-02-14
Pilbergets är nu registrerat kennelnamn! Valparna har därför fått kennelnamnet påfört retroaktivt.
Sidan har fått nytt utseende, och ska vara lättare att läsa oberoende av vilken upplösning du har på skärmen. Det är också lättare att hitta hit genom nya adressen www.pilbergets.com

 
2006-01-22
Stämmlocks Sudden, valparnas pappa tog en 1:a Hare på drevprov idag!
Ett stort GRATTIS till husse Martin, nu återstår bara en etta kvar till championatet.
Bra jobbat! Vi håller tummarna för er.

 
2006-01-08
Vi har tagit det ganska lugnt under december månad, det är så mycket snö och för kallt för att vara i skogen och jaga.

Ett drevprov (Bodenprovet) har vi hunnit med i början av december, dock utan resultat. Vi vandrade en hel dag utan att finna ett enda spår i den rikliga snön, se bilden på (drevprovsdomaren Martin Aldén). 
Ett stort tack till våra valpköpare för att de skickar bilder, så att vi alla kan följa valparnas utveckling.