Meniere sidan !


Meniere är en sjukdom som ger ett för höjt tryck i innerörat, ( i endolymf vätskan). I denna vätskebehållare finns en tunn hinna som skiljer två vätskor åt, när trycket blir för stort spricker hinnan och den ena vätskan blir kaliumförgiftad av den andra då uppstår yrsel och hörsel nerverna dör.
De finns många teorier om varför och hur ! En förklaring kan vara att en av nervstammarna har en defekt (ligger i kläm, är svullen eller påverkad av ett brustet blodkärl). När man lutar huvudet åt det ena hållet så går det signaler från örat till ett center i bakhuvudet som ger signal att huvudet lutar, tillbaka går det signaler fyll på vätska på ena sidan och tappa av vätska på andra sidan (gyro), om denna funktion blir enkelriktad så att den bara fyller på och inte tappar av då blir det tillslut för mycket vätska på den sidan, och ett övertryck uppstår som expansionskärlet skall ta hand om och släppa ut i kroppen, men då inte expansions kärlet heller räcker till spricker hinnan som nämns ovan.

För mig vanliga symtom är: före och under ett yrselanfall får man förhöjd tinitus och sänkt hörsel, frossa och svettningar, ljuskänslig, och lättirriterad. Anfallen varar allt från 1 min upp till 7 timmar.
Jag har suttit på många parkeringsplatser och spytt med öppen bildörr, 
vintertid blir man nerkyld av detta. Om jag får känningar som nämndes ovan då undviker jag bilkörningen och väntar lite. Om jag redan sitter vid ratten får jag stanna vid vägkanten eller kanske hinner jag köra undan, men det har aldrig varit problem. Det skulle för mig vara värre att sitta på en buss eller tunnelbana och få ett anfall, i bilen kan man luta huvudet bakåt och sitta helt stilla till det släpper.
 
Många personer i Sverige har Meniere´s sjukdom ca 40.000-80.000 st. Av dessa får 15-25% sjukdomen på båda öronen. En del påstår att alla får sjukdomen dubbelsidig efter 15-20 år.

Denna sjukdom medför en del svårigheter med arbetsoförmågan samt att övertala försäkrings kassan (även med hjälp av läkarintyg), hur sjukdomen slår ut personen. Meniere börjar ofta med att man uppfattar en röst som kluven, samt får tinitus (som man alltid får vid hörsel nedsättning), efter några månader kommer första yrselattacken som eskalerar 2-3 år efter det att man fått första symtomen. Därefter går hörseln ned till nära nog noll, man säger att "Meniere´n är utbränd". 
Idag finns inga bra metoder för att behandla Meniere, Man kan spruta in Gentamisin i innerörat för att slå ut alla nerver som finns i dess närhet, vilket medför en total utslagning av balans/hörsel funktionerna. Ett för samhället billigt sätt att bli av med "gnälliga patienter" . Men om man kommer fram till en bra behandlingsmetod då kan man inte återuppliva nerverna som är utslagena. Det finns en bra men svår och allt för dyr operation som man helst inte vill göra den kallas för "Zackos" man punkterar övertrycks blåsan (som på en Meniere passient är 1x3 mm medan på en fullt frisk människa är 3x7 mm) med hjälp av en liten inopererad treangel. Man har även gjort försök med tryckkammare eller minitryck kammare som heter "Minnete" den är ute på prov sedan lång tid tillbaka, priset på den är ca 31.000:- + moms vilket gör den allt för dyr för dom flesta landsting att placera ut på en enda  person, efter som man måste ha tillgång till den hela tiden och "pumpa" varje dag! Nackdelen är att man måste ha ett rör i trumhinnan/hinnorna, vilket gör att man har svårt med bad och dusch, detta påverkar också den redan dåliga hörseln eftersom man får ett rör igenom trumhinnan. 
Jag har kommit i kontakt med en person som har en teori om att amalgam/guld i munnen tillsammans med ett metallföremål på kroppen t.ex. ett guldhalsband, bildar Anod (+) och Katod (-) effekten av detta blir som ett batteri. Om dessa värden mäts upp till en strömstyrka som är högre än vad hjärnan själv alstrar bildas det störningar i nervsystemet, och vad dessa störningar bidrar till kan man ana ! Denne man tillhandahåller lite hokus bokus piller ett av dom har jag nu använt i ett år med goda resultat medlet heter "Metionin/Cystein och är Antioxidanta Svavelaminosyror som skall binda tungmetaller som finns i kroppen och uppkommer av bl.a. för mycket amalgam i munnen, detta skulle då förklara varför dom flesta som får Meniere är från 40 år och uppåt. Tungmetallerna lagras i kroppen och fylls på med åren.
Det som talar emot är att fransmannen som uppfann denna sjukdom hette Prosper Meniere år 1857, och dom första amalgamfyllningarna började man med ca 1830-50. Allmänheten fick inte Amalgamet förrän i slutet på 1800 talet.
Antingen upptäcktes Meniere på dom privilegierade som fick amalgam, eller så har det inte med saken att göra ???
Man tror att konstnären Van Gogh hade Meniere då han skar av  sig ett öra. 

Eftersom Menieres sjukdom är nyckfull (går i skov) så är det svårt att konstatera om ett botemedel hjälper eller inte. Får man inget botemedel alls, så kommer och går anfallen i oregelbundna perioder, vilket innebär att man kan tro ett botemedel hjälper om anfallen uteblir. 

En av astronauterna som var på månen hade Meniere och ett inopererat dräneringsrör till expansionskärlet.
På 60 talet borrade man ett hål i skallbenet och strålade nervbanor, med påföljd att hela ansiktsmusklerna blev skadade.  Man tror även att Mältat havre kan hjälpa, (på mig hjälpte det inte!)

Man säger att ca 4.000 personer insjuknar i Meniere varje år, i samma andetag säger man att det finns ca 40.000 som har Meniere detta skulle innebära att man dör efter 10 år i snitt, jag har haft mitt i 25 år nu ! Stackars dom som dör direkt, eller har man fel i statistiken ! (Det finns nog ca 80.000 personer eller ännu fler som har Meniere i Sverige, tror jag )

Själv har jag Meniere på båda öronen, det första kom dec -77, det andra dec-96

Undvik: Salt, (som salta jordnötter, salt pomes frittes, mm ) Kaffe, Chocklad, cigarettrök, sprit, stress, mm.

Jag har nu provat Laser strålning, (mjuklaser) en del har fått 25 db förbättring av hörseln, och mindre tinitus, samt blivit av med yrselattackerna. Påstår man ! ???
Det har nu gått ca 8 månad sedan jag avslutade behandlingen (19/3-02). Jag betraktar den som "LaserHealing". Inget effekt alls på verken Tinitus, hörsel eller yrsel. Pris 8.125:- för 12 ggr.
(Ingen av patienterna fick prata med varandra ! d.v.s. man fick inte fråga någon annan som tidigare hade fått denna behandling, för mig låter detta mycket konstigt !)
(Kan det ha varit vanliga röda lysdioder eller fungerade det bara inte på mig?)
http://www.laser.nu/audiolaser/Compl/index.htm

Jag har sedan en tid tillbaka börjat äta en kombination av 3 olika typer av piller som binder tungmetallerna och förhoppningsvis driver ut dom ur kroppen, men mina amalgamfyllningar
fyller på kvicksilver fortare än pillren hinner tömma ut ! Nu har jag amalgam sanerat, och hoppas på mindre problem i framtiden.
("hälsopiller/hokuspokus piller"). Dessa piller är 1, B-MAX ca pris 170:- samt 2, Metioin/Cystein,ca pris 120:-. Jag tar en tablett av varje dagligen dom två sista finns att köpa/beställa från Mintera, se länk nedan. 
1, = B tillskott (i stor mängd) 70mg/70mcg
2, = Binder tungmetaller i blodet. (Tungmetaller kan komma från Amalgamet som t.ex.kvicksilverförgiftning.)

Det påstås att man har funnit den gen som ger upphov till Meniere och påstår att man föds med den ! ????
Det innebär att Meniere är ärftlig ! ???

På Vitaviva´s hemsida finns mycket intressant läsning, som inte bara ger info om Meniere utan även om hur
Kvicksilver från amalgam påverkar andra sjukdommar som p.gr.a. stora kostnader, inte myndigheterna vill acceptera !

Här nedan finns lite länkar:

http://www.vitaviva.com/svensk/index2.asp?area=direct&link=http%3A//www.vitaviva.com/svensk/produkter/produkter_d.asp%3FKategoriID%3D30%26topkategori%3D4http://www.hrf-sthlmsdistrikt.org/discus/messages/1/1.html


http://www.mintera.se/
 

http://www.menieres.com/

http://www.menieres-disease.ca/

http://www.meniere.co.u

Tinnitus FAQ   (general information)

Tinnitus Online Support

Information about Tinnitus

Information about Vitamin A

Vitamin A may aid hearing

http://oto.wustl.edu/men/

http://www.menieres.org/

http://www.geocities.com/menieresinfo/

http://www.menieresforum.com/

Åter till första sidan