Aktuellt

7 januari 2013Foto Wenche Rösseland                                                                   

Efter flera års ouppfyllda planer har vi äntligen spännande nyheter att berätta. Innan nyår tog vi flyget över till Bergen där Thyra mötte Fillip och nu väntar vi spänt på resultatet. Siprex Fillip är en framåt och väldigt snäll hund som ser glatt och nyfiket på allt som möter honom. Vi träffade honom på en utställning i somras och det var kärlek vid första ögonkastet. I Norge har Fillip tagit två cert och även om han inte är välkänd i Sverige så har hans föräldrar synts desto mer här. Pappa är framgångsrike Euw-06 FiUch IntUch ItCh SeUch Rivarco Aragorn och mamma är vackra IntUch NordUch SeV-06 Siprex Siri som blev bästa tik på vår stora special 2006 och BIS-Senior 2012. Fillips syster NoUch SeUch Siprex Fanny slog i helgen till i Göteborg och blev BIR och Big-3.

Kullen är utavlad med 0% i fem generationer och 3,16% i tio generationer. Ingen av föräldrarna har någon hög inavelsprocent; Fillip 1,17% och Thyra 0,68% i fem generationer.

Att vi ville ha Fillip som pappa visste vi tidigt men hur det skulle gå till var inte lika säkra på. Vägarna till Bergen är inte helt säkert farbara vintertid och skulle vi ta tåget fick vi räkna med att ta två dygn vardera vägen i restid. Dessutom beräknades resan ske samtidigt som jul- och nyårstrafikrushen. Så vi började snegla på flyget. Är man själv inte helt flygsäker så känns det än mer oroligt att ta med en hund. Men de vi pratat med och som testat bedyrade att det inte skulle bli några problem och det blev det heller inte. När Thyra kom fram gick hon ur buren och såg ut som hon var hur resvan som helst. Här hade hon sitt egna utrymme i en trygg bur och tänker man efter så är en flygresa inte så mycket konstigare än en i tunnelbanan. Inte för Thyra iallafall.

Så nu väntar vi och hoppas på valpar i början av mars! Är du intresserad av en ny familjemedlem i maj så hör av dig!!


Julfirande hos Gomorronsol

9 Oktober 2012Foto: Jenny Jansson
I Ronneby dömde Marianne Ekvall, Delaklin’s på whippetklubbens utställning. Lukas kom tvåa med hederspris och Sunna fyra med hederspris.
På kennelklubbens utställning dömde Lydia Erhart som gav Nemi ett excellent och Sunna ck med en andra plats.

För att orka med en sådan långresa tog vi lite semester i Småland på vägen ner. Småland betyder glasbruk och den nya överraskningen var Transjö glasbruk som visade sig vara en pärla!

I början av september gav vi oss iväg till Gimo där Sunna ställdes ut för Shaun Watson. Vi utställare var glada över den fina solen och värmen den gav medan vår domare frös i hans tycke vinterväder. Men så hade han lämnat ett Cypern i 35 graders värme för det lite kallare Sverige. Trots kylan var mr Watson på ett strålande humör och placerade Sunna på en andraplats med ck.
Vi stannade sen kvar till nästa dag då Vidja var med och tittade på terrier. Vi har aldrig trott att hon skulle sakna utställandet men nog blickade hon suktandes in mot ringen.

Foto: Frank Bergström

I slutet av månaden hölls Täby Hundsällskap inofficiella utställning. Stefan Hagstedt, Lawtons dömde whippets och det kunde vi inte missa. Ett tidigare regn gjorde ringen till sumpmark där stövlarna sögs fast när vi försökte springa. Arrangörerna gjorde sitt bästa och vi kunde forsätta finalerna på torr mark. Det här var Dizzys tredje utställning totalt och han kunde glädja oss med att visa upp sig perfekt och blev bästa hanhund med hederspris. Våra tikar fick även de hp och tog hand om andra till fjärde plats i bästa tik; Sunna 2, Thyra 3 och Stella.4. Birvinnande Khalibadh Vintersol gick senare vidare och vann hela utställningen! Vår beige uppfödargrupp belönades med hederspris.


I ringen bredvid dömde Carin Lyrholm terriers och här skulle Vidja göra comeback! 14 ½ år gammal skred hon stolt in i ringen för att visa att det är här hon hör hemma. Bir och Bir-veteran. I finalerna dömde Willy Rosenqvist veteraner och Vidja var fortfarande på ett strålande humör. Det har nog aldrig varit så många veteraner här så glädjen var stor när Vidja placerades på en tredje plats. En tredjeplats blev det även för uppfödargruppen som dömdes av Carin. Till slut skulle då Vidja in och tävla mot konkurrenter som var sådär tio år yngre men de fick kämpa. Även här blev det en tredje placering!
Nu skulle väl de flesta tro att den lilla skulle vara slut men tydligen gav tävlandet en ordentlig kick för hon har fortsatt showat här hemma.

Nöjd med sin placering är också Stella som är glad i sin rosett!Mer firande har det blivit då vår tredje kull fyllt sex år. Här är det Nike som får födelsedagsgodis!

En skön avstickare till Fårö har vi även hunnit med så här på höstkanten. Hundarna älskar att vandra längs de långa sandstränderna.

5 September 2012

Sunna i Borås
Stella, Gomorronsols Amazone, har varit på Svenska Hundklubbens utställning i Södertälje. SHK är en fristående hundorganisation med egna championat. Ett steg på vägen mot ett sådant kom Stella som blev Bir med CAC. Grattis!

I Borås höll whippetklubbens special med amerikanska Lori Wilson, Windborn, som domare. Lukas kom trea i seniorklassen och Nemi blev utplockad i den första omgången men sen oplacerad i öppenklass. Sunna vann sin klass med Uk och fortsatte till final där hon blev slagen av Ch Albicans Joker.
Nästa dag var varken väder eller resultat på vår sida så vi for vidare för att nästa helg komma fram till Tvååker.

På fredagens internationella utställning med Moa Persson som domare var drömvädret långt borta men hundfolk är tåliga människor. Åter var det Sunna som lyckades bäst och vann sin klass med Ck. I tävlingen om bästa tik var hon utplockad bland de 6 sista. Det blev till sist 3 vackra champions och en unghund som placerade sig och Sunna blev slagen av Ch Klenods Qhavat i tävlingen om Bir-veteran.
Alla Ck-vinnarna brukar få ett hederspris så vi tog kritiklappen och begav oss till pristältet. Väl där räckte funktionären oss en reservcertrosett. Eftersom 3 av 4 placerade inte tävlade om cert så gick reservcert till en av de oplacerade tikarna, vilket vi missade i regnet. I och med detta så har vi cert eller reservcertvinnare i alla våra kullar, vilket är riktigt roligt.
Cert:
Gomorronsols Fyrmästare på Capri
Gomorronsols Hopp i Pandoras Ask
Gomorronsols Pompadour
Reservcert:
Gomorronsols Hjärta i Vanilj

6 maj 2012

Under förra året hjälptes vi åt att samla ihop mormor Brittas ägodelar efter att hon flyttat till ett äldreboende. I ett album hittade vi en bild på en av Sveriges första afghaner. Vi skickade ett brev till Afghanklubben och frågade om de var intresserade av bilden och det var de. Mormors bild och berättelse tillsammans med klubbens kunskaper resulterade i ett reportage i klubbens årsbok!

Med vissa förbehåll så kan vi säga att vi har över 75 år av vinthundsintresse inom familjen.

Enligt vår plan skulle vi ha en valpkull just nu. Så blev det inte. På en promenad i höstas blev Hera attackerad av en stor hund. Först var vi tacksamma över att hon inte fått några större sår men snabbt började vi ana oråd. Röntgenbilderna visade något vi knappt kunnat tro. Ryggraden var nästan av. Så istället för att resa på friarresa med Nemi så blev det en operation och rehabilitering av Hera. Veterinärerna har fått lyfta upp kotor och filat på andra för att passa ihop ryggen. Nu är Hera på gång igen. Hon är glad och pigg och njuter av livet. För cirka en vecka sedan var hon på sitt sista återbesök och fick klartecken på att hon åter får följa med lös på promenaderna.

Valpplanerna har skjutits fram till nästa år men då blir det Thyras tur.

Foto: Berit Ekholm
Vi reser inte bara runt på hundaktiviteter utan det finns ibland tid för annat. För andra året i rad har Britt-Marie och Torbjörn tillsammans med goda vänner tagit hundar och husvagn till Hornborgasjön för att beskåda tranornas dans. I år var det tranrekord då tranorna inte tyckte det var väder att flyga vidare norrut.

30 September 2011

Nära oss finns en lokal hundklubb som heter Täby Hundsällskap. De håller bland annat olika kurser i vilka flera av våra hundar har deltagit i. I år firar sällskapet 40 år och firade extra vid årets utställning. THS är duktiga på att ordna dessa utställningar som alltid är lika trevliga och välorganiserade. I år deltog fyra hundar från oss. Det var Lukas och Sunna i veteranklass, Thyra i öppen och syster Stella i unghundsklass. Stella hade även med sig sin "kusin" salukin Siri med matte. Vår domare, Joel Lantz tyckte om hundarna och de fick alla hederspris, Lukas blev Bir-veteran och Bim medan Thyra blev Bir och även gruppetta! Bis-Veteran och Bis-uppfödargrupp dömdes av Andreas Lantz och han gjorde Lukas till Bis2. Till tävlan om bästa uppfödargrupp fick Thyra avstå, mest på grund av sin färg då de andra är mer enhetligt beige. Det visade sig bra då vår grupp valdes till dagens bästa! Till slut var det bara Bis kvar och den dömdes av Andrea Rosenblad och Joel gemensamt. Thyra ville helst leka med sin syster men kämpade ändå på och blev Bis-4! Den här utställningen får avsluta vårt utställningsår för snart går vi in i vintervila!

8 September 2011


I början av sommaren fyllde vår Flora tio år. Vi är mycket glada av att fortfarande ha henne här efter hennes allvarliga ryggskada som hon fick vid en olyckshändelse för några år sedan. Då fick vi åka i ilfart till Strömsholm eftersom Stockholms djursjukhus inte kunde erbjuda den vård som behövdes. Numer är hon frisk och hon rör sig både glatt och ledigt men man kan se att hon vinglar i bakkroppen ibland. Trots skadan så styr hon sin flock bestämt, även om det allt som oftast görs nedifrån täcket, alltid med samma humor och egensinne.

Ch Courtborne Ramazotti och Ch Lawtons Born to Make You Happy tillsammans med domarna Rita vanhaeren och Annika Jansson

Bästa rörelser- Ch Courtborne Ramazotti samt Gazolin Revolution

Bästa huvud och uttryck- Swaara Karen Laughing och Courtborne Chippolini

Varje år håller Whippetklubben sin stora rasspecial i slutet av juli. I år var det extra spännande för oss då Karin var tillfrågad att döma en Match-show för speciellt inbjudna hundar och sedan klasser för bästa rörelser och huvud under tordagen då hanarna bedömdes. Det är verkligen något speciellt att inte bara få låtsasdöma utifrån ringen utan att verkligen få gå igenom och klämma och känna på alla fina hundar! Det här kommer att vara starka minnen för resten av livet!

Det blev inte bara whippets på specialen utan där dök det upp en foxterrier. Det var inte heller vilken foxterrier som helst utan en ättling till vår Ch Bodils Ikaros! Foxlifford's Annietingandeveryting var på besök från Norge med matte. Det är ju så roligt att se att Ikaros gener lever vidare!

Årets special dömdes av norska Hanne-Berit Huseby (Terra Whisetta) som gjorde ett bejublat inhopp när den egentliga domaren hastigt insjuknade. Vår nya domare hade planerat resan för att fira sin 60-årsdag och vad kunde väl inte vara bättre än att få döma hela utställningen? Nej, det går knappast att fira en jämn födelsedag bättre! Det blev våra seniorer som stod för placeringarna under specialen. Lukas gjorde ett rart uppträdande och fick hederspris och en andraplats. Sunna belönades även hon med hederspris och slutade på reservplats av åtta tikar.

Stella har nu gjort debut i officiell klass, genomgående med fina kritiker. Hon verkar brås på sin mor och mormor och ser ut att ha samma egenskaper som ett bra årgångsvin, att hon behöver tid på sig att utvecklas och för att sen bara blir bättre och bättre! Så än så länge är det mest träning som gäller innan hon har mognat färdigt.

Reneé har också tagit bilder på sin egen Gazolin Revolution (2 bilder), hennes syster Respect och Twin Hills Fantastic Sapphire, barnbarn och son till Spajk! Revolution eller Maggie Mae som hon heter till vardags är fortfarande ung men har hunnit med några fina starter.

Vi har också fått fina bilder från Elisabeth Magnusson Flygar som fotade på Tvååker.

Tack Reneé och Elisabeth för fina bilder!

18 Juli 2011


Det har gått en tid sedan den senaste uppdateringen men här kommer lite av det som hänt. Vi börjar med det roligaste först!

Thyra, G. Pompadour, tog sitt första Cert och blev bästa tik för Gunilla Sandberg i Tvååker! Extra roligt var det eftersom vår domare var noga med att låta alla hundarna röra sig. Många varv fick vi springa och det behövs för whippets är så mycket vackrare i rörelse! Vi är så stolta och glada! Bäst i rasen blev snygge Tajmahal Hot-Rodder-Brother.

Utställning har det också blivit för Thyras bror Disey, G. Jeanmaire som var med oss i Vallentuna och för valparnas morfar Spajku som gästade oss under några veckor. Sunna har debuterat i veteranklass och i Avesta slog hon till och blev Bir-veteran.

Stella, G. Amazone, har hunnit med två inofficiella utställningar. Båda gångerna har hon fått hederspris och senast kom hon tvåa av tre tikar i Åseda. Nu laddar hon för sin officiella debut!

På utställning möter man inte bara vackra hundar. Där finns också minst lika trevliga människor! Utan alla medtävlare och konkurrenter skulle det aldrig bli så roligt när det går bra och det skulle bli så mycket tråkigare när resultaten inte blir som hoppats. Vad vore utställningsvärlden utan Er!

I vintras fyllde våra äldsta valpar 8 år! Shania och hennes hundkompis blev samtidigt stadshundar med allt spännande det innebär. Brodern Hobbe njuter av livet på landet tillsammans med sina whippetbröder Puma och Viggo. Vår Flora har fyllt 10 år! Lagom till födelsedagen kom barnbarnet Nike på besök och vi fick en fin bild på våra fyra generationer.

Vi är mycket glada att Nike var med eftersom hon i våras blev biten av en huggorm och blev allvarligt sjuk. Men med mycket veterinärvård och kärlek så mår hon nu bra igen!

När vi är ute på utställningar försöker vi hinna med att turista. På vägen hem från Avesta besökte vi Skultuna Mässingsbruk och vad fann vi inte där än kung Karl IX med sin trogne vän. Ja, helt trogen är kanske inte vännen för när brukets personal har fest är vinthunden hedersgäst medan kungen får vänta kvar på sin tron.

Här nedan kommer några andra bilder som tagits under våren.

16 Januari 2011


Här om natten hade vi oväntat besök i vår lilla trädgård. På morgonen möttes vi av gigantiska tassavtryck. Vi såg hur spåren gått runt på tomten. Besökaren hade försökt ta sig över stängslet på ett flertal ställen. Den tycktes ha tagit sig igenom grinden, skjutit upp eller hoppat över? Vi funderade i banorna varg eller lodjur. Eftersom vi bor nära Stockholm city och inte är vana vid vilda djur kontaktade vi kommunen och dess viltvårdare. Viltvårdaren var hos oss på 10 minuter. Noggrant undersökte han spåren och konstaterade att det troligast rörde sig om en varg, som lockats av våra höglöpande tikar. Ett annorlunda besök på vår radhusgata.

16 Januari 2011


Några vinterbilder fotograferade ute i snö och kyla.

7 November 2010


Nu har vi varit på den, för oss, sista utställningen för året. Det var Whippetklubben som höll, nu traditionsenligt utställning i Vingåker. Det är bara att inse att uttrycket "Less is more" inte passar whippets och dess ägare. 157 anmälda hundar, plus hundkompisar och människor delade under dagen en tennisbana i hallen och det gick perfekt. För första gången hade vi med Disey, Gomorronsols Jeanmaire. Han lämnade redan på torsdagen sin familj för att ha förfest tillsammans med sin syster Thyra. Det blev bara bättre när hans syster Stella dök upp. Valparna dömdes av Inger Carlsson, Klenod's. I Diseys klass kom 11 valpar och av dessa var Disey en av sex som fick hederspris. Tikarna var något färre med Thyra på reservplats med hp. Stella blev oplacerad men var desto nöjdare med att ha lyckats överösa domaren med pussar och kramar.
Annika Jansson, Hot Isle, dömde de vuxna hundarna med Nemi bland de öppna tikarna. I en stor och stark klass blev Nemi oplacerad och därmed är vårt utställningsår över. Nu går vi och hundarna in i vintervila och laddar om till nästa år.

24 Oktober 2010


På vinthundklubbens utställning i Vallentuna mötte vi åter Stella med husse och matte. Hon och Thyra samt Nemi skulle ställas för Marie Gadolin, Hound's. Det var ganska kallt men som tur var lät domaren hundarna röra sig, även under kritikskrivningen. Ingen hund behöde därför frysa, vilket uppskattades. I valpklass kom Thyra tvåa med hederspris och Stella kom på reservplats. Nemi var med bland de sju sista men blev oplacerad.


I övrigt njuter vi av hösten som precis slagit om till en tidig vinter.

25 September 2010Vad kan vara roligare än en Thyra på bushumör? Jo, Thyra, nästan alla hennes syskon, mamma och mormor på valpträff! Det var så roligt att få se dem alla fara runt i rastgården. För att det inte skulle bli alltför kul avslutades det hela med fika i hällregn. Vilken tur att det fanns tak i närheten! Tack för att ni kom!

Stella har varit på rasspecial i Köping där hon fick hederspris och en fjärdeplats av Rosemarie Crandahl från Usa. Grattis!

13 September 2010


Tidgare betydde första helgen i juli Visbyutställning. De senaste åren har detta ändrats då utställningen har flyttats till augusti. Skillnaden är väl egentligen mest att de flesta rosorna har blommat över och att öborna har börjat pusta ut efter turistinvasionen.

Som vanligt hade vi extra tid för lite semester och vad är då inte bättre än Fårö? Nu ville Fårö inte visa upp sig på bästa sätt utan antingen blåste det hårt eller så regnade det. Vi fick kasta oss ut så fort vädret höll upp. Att få chansen att springa och leka på stranden är alltid lika uppskattat oavsett väder.
Nere i Visby började utställningsdagen med att Per Iversen dömde men vi hade inte riktigt turen med oss. Thyra hade dock lika roligt som vanligt med alla tassar i vädret. På söndagen lugnade hon ner sig och höll tassarna längs marken och det uppskattades av vår domare Maria Gabriek Veiga, Prizon's, från Portugal som gjorde Thyra till Bimvalp. I öppenklassen placerade hon Nemi på reservplats.
Hemma igen har Thyra börjat på valpkurs. Det hela tar hon med största inlevelse, att jaga mygg och kolla de andra valparna, alltså! Med mutor börjar hon sakteligen förstå att hon ska lära sig något. Men det är svårt att koncentrera sig när allt annat är så roligt....

21 Augusti 2010


Vi fick de här sommarbilderna idag från Diseys husse.

5 Augusti 2010


I onsdags bar det av till Vilsta i Eskilstuna där Whippetklubben höll sin stora sommarspecial. Det är alltid lika roligt när så många whippets och deras ägare möts men nu var det extra spännande eftersom Thyra och Stella skulle debutera i babyklass. Vår domare, Lynn Yacoby-Wright (Cobyco), dömde hanarna på torsdagen. Tyvärr var det inte det bästa whippetvädret då regnet öste ner, mest hela tiden. Som tur var var vädret bättre när tikarna skulle bedömas på fredagen. För våra valpars del fick de fina kritiker men blev utan placeringar. Roligt hade de iallafall! Till nästa gång ska vi träna lite mer!

Efter utställningen packade vi ihop och for vidare mot Västerås där Vinthundklubben höll sin sommarutställning. Gwen Hampstock (Broughland) dömde alla tikar och placerade Thyra på fjärde och Stella på på femte plats bland babyvalparna. Efter lite väntan var det så dags för Nemi i dagens största klass. Efter många tidigare blå band var vi nöjda med Nemis röda men det var inte domaren. I konkurrensen plockade hon ut Nemi till första platsen med ck. Det är fortfarande lika chockartat varje gång vi vinner men samtidigt så roligt att våra hundar går som bäst för rasspecialister! Efter en lång dag med mycket väntan var det dags för tävlan om bästa tik men i regnet hade Nemi börjat tröttna och hon slutade oplacerad där. Vi var dock fortfarande supernöjda med klassvinsten!

Efter att ha arbetat med att riva och packa ihop hela utställningen tog vi det lugnt och for hem först nästa dag, stolta över lilla Nemis bedrift!


I juli gjorde Torbjörn och Britt-Marie en kort tripp upp till Österbybruk för att vila och koppla av. De varma sommardagarna fylldes med bad och hundpromenader. På bilden är vi i parken vid Österbybruks herrgård. Whipparna nosade runt och funderade över vart alla utställningshundar tagit vägen!

18 Juli 2010

Här hemma har vi haft fint besök då Disey var här för några dagar samtidigt som Stella kom förbi. Vilket liv! Stella har blivit en vacker ung dam som tillsammans med matte visade upp hur långt de kommit med utställningsträningen. De var så duktiga!!

Vi har också varit i Tvååker på dubbelutställning men vi orkade inte riktigt med värmen. Två första pris för Nemi och ett hederspris för Hera. Första dagen dömde Björg Foss (Xploring) och sedan Karl-Erik Johansson. Det var nog inte bara värmen utan också yrvädret Thyra som bidrog till tröttheten. Hon tror att husvagnen är ett äventyrsland, där det gäller att ha så roligt som möjligt. Så de vuxna behöver nästan ställas ut bara för att få vila.


Mamma Nike, mormor Hera och Thyra

En vecka senare fick vi ett nytt fint besök då Nike kom förbi för att visa upp sin nya familj. Mer muskler och blankare päls har hon fått sedan sist. Det märks att hon mår gott!

26 Juni 2010

Vi gratulerar Meja, Gazolin Kringla, och Spajk, Gomorronsols Fyrmästare på Capri, till de små barnbarnen på kennel Gazolin.

Foto av Disey som firar midsommar i Stockholms skärgård.

Nu har vår lillkille flyttat hem till sin nya familj och har fått namnet Disey! Vi önskar Disey och hans familj Lycka till!
Thyra stannar tills vidare kvar hos oss! Hon kommer att delägas med Catarina Romedahl på kennel Haväng!

Vi gratulerar Nike och hennes valpar, Disey, Ludde, Stella, Whippy och Thyra på 4 månadersdagen och önskar en härlig sommar.

Tidigare i juni följde valparna med oss andra till Värmland på semester. En av aktiviteterna var en liten hundutställning utanför Karlstad. Då veteranklass arrangerades för hundar över sju år fick både Lukas och Sunna vara med. Sunna gick segrande ur den striden och blev sedan Bir över Nemi och Big. Av alla veteraner i finalen fick hon en tredjeplats och av alla hundar i BIS, fyra! En fin comeback! Annars har det mest varit valparna som har varit ute och rört på sig. Det är så mycket som ska ses och upplevas! Båda två har varit ute på äventyr och åkt buss och hälsat på hundar och folk.

9 Juni 2010

Det är bra att tidigt lära sig det som är viktigt i livet: FIKA!
Vi har varit på utflykt till Brunnsvikens trädgård.

6 Juni 2010

Det är ett tag sedan hemsidan uppdaterades men det betyder inte att det inte har hänt saker. Valparna växer och utvecklas vilket betyder att de behöver allt mer tid. Det är mycket som ska upptäckas och läras in. Promenaderna blir längre och längre i nya miljöer och med nya inslag, såsom skateboards, cyklar och bussar.

Nike har flyttat till sin nya familj, Thorén-Åström, i Skarpnäck, där hon funnit sig tillrätta och trivs.

Thyra och Gandalf har följt med på sin första husvagnssemester. I tre dagar har de bott på en camping utanför Österbybruk där kennelklubben hade en utställning med norske Leif-Herman Wilberg som whippetdomare. Som vanligt var det Nemi som försvarade kennelns namn tillsammans med mamma Hera. Av tolv tikar i öppenklass placerade sig Nemi på reservplats medan Hera kom tvåa med hederspris i veteranklass.

Här hemma har vi haft många besök. Vi har fått bilder från Bix och Britt Garpenståhl som funderar på whippet. Självklart tar valparna den mesta uppmärksamheten men de äldre hundarna har lärt sig att ligger de snyggt och ser stiliga ut tillräckligt länge kan ingen motstå deras charm och elegans. Klapparna räcker åt alla!

8 Maj 2010

Lilla Stellas matte ger oss regelbundna rapporter om hur livet går framåt med Stella i sin nya familj. Läs gärna mer i Mimlin's Blog.

I går kom Bodil och Håkan Westerberg och hämtade hem lilla Mosaique, numera Whippy. Vi önskar dem lycka till och hoppas vi ses snart igen.

1 Maj 2010

På Valborgseftermiddagen lämnade Stella oss för att flytta till sin nya matte och husse, Diana Linde och Tommy Wiremyr, vilka Stella kommer dela med papillionen Ayla. Vi önska alla fyra lycka till!

I torsdags var alla valparna hos veterinären för att få sina vaccinationer och id-chip. För säkerhets skull följde mamma och mormor med men de behövdes inte alls. Valparna fick både godis och blev gosade med så de var nöjda med besöket. "Nu blir de trötta" sa djurvårdaren. Väl hemma blev det fullt ös med fem whippetvalpar som lekte kapplöpning runt trädgården. Kvällen ägnades dock till lång och djup sömn.

27 April 2010

Vår avsikt var från början att registrera valparna med kennelnamnet Bankirens. Efter att ha pratat med SKKs juridiska avdelning insåg vi svårigheterna med detta. Vi valde att följa de rekommendationer vi fick om att registrera valparna med kennelnamnet Gomorronsols, vilket är juridiskt tryggast för valpköparna, Per-Olofs föräldrar och oss. Föräldrarna har givit sitt skriftliga medgivande till att vi tar över valparna. Vi har sedan tidigare en skriftlig överenskommelse med Per-Olof om avelsrätten till en kull på Nike.

Så vi skickade in en registreringsanmälan med namnen
Gomorronsols Bankir Jeanmaire
Gomorronsols Bankir St Vincent
Gomorronsols Bankir Pompadour
Gomorronsols Bankir Mosaique
Gomorronsols Bankir Amazone.

Vi tog med Bankir för att hedra Per-Olof och lade till Champagnenamn efter hans önskan. Tyvärr visade det sig att FCI inte godkänner två kennelnamn i ett hundnamn och Bankir har tagits bort av SKK. Med dessa nya namn och med ett första veterinärbesök, med märkning, på torsdag är valparna redo att lämna oss och söker nu nya hem.

19 April 2010

Flytten av Nike och valparna från Eskilstuna till Enebyberg gick mycket bra. Nike blev glad att återse sitt gamla hem. När hon efter ett dygn träffade sin mamma Hera blev hon tryggare. Nike månar om sina valpar trots att hon söker efter sin husse.
Flera bilder finns under valpfliken.

17 April 2010

På grund av allvarlig sjukdom har Bankirens valpar flyttat till kennel Gomorronsol. Vi har idag, lördag 17 april, tagit över hela ansvaret för kullen och kommer att fortsätta med detta framöver på samma sätt som med våra egna valpar. Valparna kommer att registreras med kennelnamnet Bankiren. Mer information kommer på vår hemsida.

Våra tankar är med Per-Olofs familj!

9 April 2010

Årets första husvagnsresa gick till Eskilstuna för whippetklubbens special med tyska Ingrid Kark-Heiermann (High on Emotion) som domare. Nästan 90 whippets deltog varav en var vår Nemi. Hon gjorde en fin årsdebut och placerade sig som tvåa, med ck, av elva deltagande tikar i öppenklass. I samma klass deltog även två av Spajks barnbarn . Både Gazolin Quenelle och Gazolin Quinoa fick första pris plus ck och en reservplacering för Quinoas del.


Kvällen tillbringades hos Nemis syster Nike och hennes valpar på kennel Bankiren. Tänk vilket habegär valpar kan väcka!

23 Mars 2010

Nu har vi fått nya bilder på Nikes valpar på kennel Bankiren. Foto Anna Björk.


7 Mars 2010

Nu har vi fått bilder på Nike och hennes valpar på kennel Bankiren. Valparna har hunnit bli en vecka gamla. Foto Anna Björk.


28 Februari 2010

Mormor Hera och morfars mor Flora är stolta och vill gratulera sin dotter/barnbarn Nike till fem valpar. Två hanar och tre tikar har fötts på kennel Bankiren!

Stolt morfar är också Spajku som vi har fått nya foton ifrån. Se nedan.

18 Februari 2010

År 2010 är än så länge i sin början och vi har mycket att se fram emot. Nemi, G. Hopp i Pandoras Ask, väntas bli mamma i sommar. Mer information om detta kommer snart.

Redan nu väntar Nike, G. Stjärna på Himlavalvet, valpar på kennel Bankiren. Blivande pappa är en av våra favoriter, Ch Tintavon Espen Keyzerson. Vi håller tummarna och önskar all välgång!

15 September 2009

Förra hösten trodde vi att det skulle bli några få jobbiga veckor när Britt-Marie bröt foten och Tusca fick amputera en bit av svansen efter en olyckshändelse. Det blev inte riktigt så utan det var början på ett tungt år. Några gånger har vi flytt vardagen med att åka på utställningar men resorna har varit färre än vanligt. Vi är mycket tacksamma för all hjälp vi har fått från Akademiklinken, Endokrinologen på Karoninska sjukhuset, Hjärnskadecenter, ASiH Lidingö, Byle gård och Breviks hemtjänst samt kiropraktor Göran Lindskog. För hundarna tackar vi Albano och Strömsholm djursjukhus samt veterinär Bo Ehrnborg.

Nemi väntade länge med att löpa så vi har ändrat valpplanerna till nästa år istället.

Första dagen i september reste vi på en välbehövlig semester till Böda Sand på Öland. För hundarna är det här årets höjdpunkt vad det gäller utställningar. Sandstränder och hav så långt ögat når. Så någon timme vid utställningen för att vända ut på stranden igen, det är lycka. I år dömde Yolanda Nagler Magal och sin bästa tik hittade hon i lilla Nemi (Gomorronsols Hopp i Pandoras Ask) som nu tog sitt första cert. Mamma Hera (Airescot Refined Ruby) placera sig som fjärde bästa tik och blev BIR veteran.

Ut på stranden innan veteranfinalen där Rodi Hübenthal dömde. På bästa humör travade Hera in och blev dagens fjärde bästa veteran. Vi stannade sedan kvar och hejade fram BIR vinnaren Hot Isle Jazzo till en tredje plats i gruppen.

Så till slut några vackra dagar på stranden.

27 April 2009

Sunna och Lukas, Britt-Marie och Torbjörn har varit på vårutflykt med Sollentuna trädgårdsgille. Målet var en vacker backe full med backsippor i olika rosalila nyanser. Lukas och Sunna uppskattade dock den medhavda matsäcken bättre än de vackra blommorna.

7 April 2009

Här hos oss kommer äntligen vårtecknen. I rabatterna blommar iris, krokus och cyklamen. Ett annat viktigt vårteccken är whippetklubbens utställning i Gnesta. I år dömdes denna av Fredrik Permo som gjorde debut som domare. Fredrik är knappast ingen nybörjare eftersom han är uppväxt med hundarna på kennel Per-Mobile.

Debut i juniorklass var det också för tre av Spajks barnbarn från kennel Gazolin. Quince slutade oplacerad i en stor klass men Flora var ändå stolt över sitt barnbarnsbarn. Utställningsmässigt gick det bättre för systrarna Quinoa och Quenelle som kom trea och fyra med UK.

Nemi kom fyra av elva tikar i öppen klass.

I seniorklassen vann Hera med hederspris och blev Bim-Senior mot halvbrodern Ch. Airescot Sapphire Stallion. Allt detta medan solen strålade bort den sista snön från tomten.

Trevlig Påsk!

11 Mars 2009

Foto: Lisa Winder & Britt-Marie Lind

I hundkalendern följs alltid sportlovet av Crufts, hundvärldens svar på sportens OS. I år tävlade nära 23.000 hundar under fyra dagar på Nec i Birmingham. Varje år drar utställningen över 150.000 besökare. Två av dem var vi! För Britt-Marie var det första gången att uppleva detta evenemang.

Viktigaste klassen för oss var hanarnas veteranklass som inledde dagen. Heras bror Rascal, Ch Airescot Ruby Rascal skulle möta Nemis tilltänkte fästman Connor, Ch Courthill Crimson Pirate. Rascal har vi inte träffat sen han startade sin karriär utomlands och det var jätteroligt att återigen få se honom, fortfarande i så fin form. Domare Keith Thornton dömde upp Connor till första plats med Rascal på tredje.

Hur intressant det än är att titta på whippetbedömning så går det inte att bara sitta still på Crufts. Självklart måste det shoppas också! Shopping här är som tio Stora Stockholm och tre antikmässor tillsammans. Redan i montern hos Whippet Rescue hamnar habegäret i topp. Det gäller att hålla i pengarna för redan i nästa monter dyker nästa livsnödvändiga pryl upp. Som tur var för ekonomin reste vi med max tio kilo i handbagage och det gjorde att det mest blev fönstershopping.

Lite fika och tillbaka till bedömningen igen. Till slut var det bara tävlan om BIR och BIM kvar. De båda domarna kunde dock inte ena sig om en gemensam vinnare. Men efter lite förvirring hittades rätt domare som valde tiken Ch Courthill Cast of Shadow.

På sin hemsida gjorde vårt hotell reklam för sig genom att skriva att det låg på Necs parkering. Ingenstans stod det att mässområdet är gigantiskt! Dessutom med ordentliga staket där vi tänkt gå. Men med buss och en promenad hittade vi rätt och kunde avsluta kvällen på engelskt vis med Fish'n Chips på den lokala puben. På fredagsmorgonen tog vi det lugnt med en promenad till flygplatsen för att resa hem.

Det är roligt att leka i nysnön.

4 Mars 2009

Foto: Jörgen Oinonen

Ett stort grattis till Spajks son Twin Hills Fantastic Saphire som blev bästa hanhund på Whippetklubbens utställning i Trolldal. Karin Hedberg dömde 17+11 whippets med Bir till Let's Run One Step Closer.

5 Januari 2009

Dagarna runt nyårshelgen har bjudit på ett underbart vinterväder. Våra sju whippetar har njutit av att få springa fritt i den frostklädda naturen.

I samband med världsutställningen och whippetkongressen anordnades Whippetklubbens stora special på Krägga. Viggo fick UK med en sjätteplacering och Hera skrällde till, vann sin klass och blev BIS-Senior för Mary Lowe, Nimrodel, och Claire Newcombe, Pennyworth. Denna vinst, tillsammans med veteranvinster gjorde att Hera slutligen blev årets tredje bästa veteran/seniortik! Nemi tog sitt första UK på Whippetklubbens utställning i Tånga Hed och fick någon månad senare sin första bästa tikplacering på öland för Nina Karlsdotter.
Under 2009 ser vi framåt att få en tredje generationen av Gomorronsolar.

17 November 2008

På vinthundklubbens utställning i Skogås dömde Agneta Kappers från kennel Kapriol. Vår lilla Nemi fick här göra debut i öppenklass mot de vuxna tikarna. Hon placerade sig på reservplats bland de tio startande. Hera var även hon med och kom på en tredje plats med hederspris bland veteranerna.

Eget foto.                                                       Foto: Jörgen Oinonen

I Vingåker dömde Roger Wiklund från Signum på Whippetklubbens uställning. Nemi höll sig kvar i den första gallringen från 14 till 8 tikar men längre kom hon inte idag. Lite extra roligt är det att hon även inomhus får extra beröm för sina rörelser. Hera vann seniorklassen med UK och blev senare BIM-senior.

Några av Spajks barn och barnbarn från kennel Gazolin var också med och bäst gick det för Quinoa som blev 3 i valpklass med hederspris. Grattis!

Vi har fått hälsning från "herrarna i Hjo", Christoffer och Spajk. Spajk fyllde 4 år i början av november och " firade födelsedagen med långpromenad ute i skogen och en massa älgkött som var mycket gott". Vi har även fått hälsningar från Putte och hans familj. Putte på bilden ovan.

27 September 2008

I veckan passade våra "valpar" på att fylla två år! Det kanske inte längre passar att kalla dem valpar men å andra sidan så får även Lukas och Sunna vara valpar trots att de snart fyller sex år.

Ett mejl har kommit ifrån Halmstad med bilder på Dina, Gomorronsols Måne över Nejden. Även om Dina är ett litet yrväder så märks det att hon har blivit mer mogen. Dina har varit på en inofficiell utställning med ett hedrande BIR som resultat men det är på rakbanan som hon trivs bäst. En glasbit och ett löp har varit i vägen för träningen men vi hoppas att Dina får en spännande säsong nästa år! Ett stort Grattis från oss till Dinas husse Stefan och matte Judit som gifter sig i oktober!!

De här strålande vackra höstveckorna har gett många möjligheter att vara aktiva tillsammans med hundarna.

12 September 2008

Vi har nu återkommit från vår årliga sensommarresa med utställningar på Gotland och Öland och med glasrikesshopping däremellan. Eftersom vi har med oss åtta hundar är det perfekt med husvagn att stuva in oss i. Även om hundarna tyckte att det var kul med alla hotell och vandrarhem så blir det enklare att packa i husvagnen.

För David Allen, Spanien, kom Nemi fyra av sju tikar i unghundsklassen med Hera tvåa bland veteranerna. Nästa dag för Andre Van Den Broek, Holland, i snålblåst frös Nemi och drog ihop sig. För Hera gick det desto bättre och hon vann veteranklassen med CK.

Glasriket bjöd inte bara på vackert glas utan också på pärlor, belysning och handgjort papper.

Ett sista stopp i någon spännande butik och sen drog vi vidare till Böda på Ölands norra spets. De första dagarna bjöd ön på hyfsat väder som gjort för promenader på sandstranden.

Medan vi väntade på att Nina Karlsdotter skulle döma färdigt alla labradorer regnade det friskt men lagom till whippeterna skulle börja så slutade regnet. Lilla Nemi kom tvåa i sin klass med CK medan Hera vann sin med CK. I bästa tikklassen fick Hera gå fram till andra platsen medan Nemi fick en hedrande fjärde plats. Så roligt att få både mor och dotter placerade. Senare blev Hera även BIR veteran mot hanen Per-Mobile Ace of Action.

Som vanligt tog vi det lugnt efter utställningen och började packa först när nästan alla för längesedan åkt hem. En örtagård och en medeltida lajvbod i Söderköping hann vi uppleva innan vi backade in på uppfarten hemma.

8 Augusti 2008

När Ann var på besök hos kompisar i Göteborg mötte hon helt oväntat Ingrid, Newton (Gomorronsols Eldfågel i Horisonten) och Botte. Stort tack till familjen Löfgren för inbjudan och för en stunds samvaro med Newton, Botte och familjen.

16 Juli 2008

We have now returned from a lovely week at Krägga and Västerås. Thank You for bringing all your knowledge, experiences and absolutely wonderful whippets to Sweden!

För många år sedan kom ryktena om att Sverige äntligen skulle få arrangera världsutställningen I Stockholm. Sedan dess har förväntningarna ökat i takt med att programmet gavs ut och med Whippetklubbens förberedelser av den femte världskongressen. Två dagar spenderade vi på Stockholmsmässan där vi tittade på hundar och shoppade. Några snygga hanar hittade vi som vi beslöt oss att följa under den kommande veckan. När själva världsutställningen var över reste vi till Krägga för att under två dagar vara med på Whippetklubbens kongress. Med så många kunniga whippetmänniskor från hela världen hade vi fullt upp med att lyssna.

Efter två lärorika dagar var det dags för vår riksutställning där 279 hundar från 15 länder deltog. Claire Newcombe (Pennyworth) dömde hanarna den första dagen där Putte, Molnvattnare i Bergen, och Viggo, Portöppnare i Öst, deltog. Viggo blev utplockad bland de sex sista unghanarna med UK. Nästa dag var det dags för Mary Lowe (Nimrodel) att döma tikarna. Först in av våra tikar var Nemi som blev utan placering. Sist ut var Hera i en välmeriterad seniorklass. Regnet hade börjat strila men Hera brydde sig inte utan forsade fram till en klassvinst med UK!!! Så blev det ett avbrott när regnet öste ner och verkade inte sluta. I finalen som dömdes av Peggy Newcombe mötte Hera Intuch Hjortronblommas Gin Lemon. Regnet hade lugnat sig och i duggregn gjorde de båda ett sista varv innan domaren räckte fram BIS-rosetten mot Hera!!! Hera BIS-Senior på Whippetklubbens riksutställning 2008!!!!!

Glada och nöjda tog vi oss en mellandag och reste vidare till Västerås för Vinthundklubbens stora utställning. Vi ställde inga egna hundar utan kenneln representerades av Putte som fick ett första pris av Philip Moran-Healy (Hillsdown).

För er som undrar om vi hittade några trevliga och snygga hanar så kan vi säga att det fanns många. Men en överglänste dem alla och vi hoppas kunna använda honom till en kull nästa år!

Tack till alla för trevligt umgänge under en fantastisk vecka!!!

Lenas lilla italienska vinthund Daphne firade sin 6-årsdag med kalas hos sin uppfödare Gunnel Ståhlberg, Kennel Nitusch. Daphne som till vardags bor tillsammans med en flock whippet trivdes verkligen med att umgås med sina släktingar. Trots sina 6 år är Daphne en späd och förfinad italienare.

Juni 2008

Foto: Jörgen Oinonen

I Tånga Hed fick vinthundklubben flytta på sig till den närliggande idrottsplatsen vilket var ettt upplyft med välklippta fotbollsplaner. Viggo var med och fick hederspris båda dagarna för Pauline Olivier och Bobby Paust. På lördagen blev han dessutom placerad trea av sju. Nemi fick på söndagen UK och kom fyra av sju. Hera debuterade i veteranklass med hederspris.

Samtidigt med Tånga Hed var det whippetrace i Norrköping där Spajks dotter Gazolin Pommel kom tvåa i sin final! Grattis!

I Karlstad tränar en av Spajks söner Twin Hills Fantastic Saphire "Sanchez" på vilken vi har fått låna denna bild av Jörgen Oinonen.

Viggo bor tillsammans med sin äldre halvbror Hobbe och kompis Puma. Viggo har ibland följt med oss på utställningar. Så honom har vi fotat förr, men här kommer nu en uppställningsbild på Hobbe, Gomorronsols Melodi i Blå Toner, som har hunnit bli fem år. Han har aldrig ställts ut eller tränats sen han var några veckor gammal, så det här är fristående bilder.

Maj 2008

I mitten av maj reste vi till Gotland för en helg, helt utan utställningar. Med åtta hundar i husvagnen blir det ganska mycket hund ändå, men de är ju våra.

Den 8 maj firade Vidja sin 10e födelsedag


Mycket yngre är Spajks barnbarn som nu hunnit bli 6 veckor gamla på Kennel Gazolin. Två pojkar och tre flickor föddes den 1 april efter Ch Twyborn Orlando och Gazolin Piruett.

Vi har blivit mycket glada och rörda över mejl från Sassa, Gazolin Passage,och hennes familj. Sassa är dotter till vår Spajk, Gomoronsols Fymästare på Capri och Meja, Gazolin Kringla. Av Sassas familjs berättelse och av bilderna att döma förstår vi att hon har många drag från sin farmor Flora, Signum La Piazza. Farmor Flora är en mycket personlig whippet och vi förstår att även Sassa blivit en fin livskamrat. All lycka och glädje i framtiden önskar vi familjen Larsson i Herrljunga.

Januari 2008

Många människor lägger ner mycket kraft på att världen skall bli bättre. Vid nyår gjorde Lukas sitt eget försök att öppna upp för alla hundar i Kina. På grund av alla vaccinationsregler och karantänskrav gick inte hans planer att genomföra helt, men han är ändock nöjd med resultatet.
Många kineser var det som ville titta på Lukas idolbild och sedan ville de få, men mycket stolta hundägarna visa upp sina ”skatter”. Vakthunden Mao-Mao ville givetvis också vara med när det för första gången kom utlänningar in på lagret enbart för att beundra den stora lurviga hunden.


Under 2007 började Heras och Spajks valpar att utforska världen på riktigt. Dina och Newton testade på att gå på kurs och Dina hann även med att testa Whippetrace. De andra fyra debuterade under året på utställning där alla har belönats med minst hederspris i juniorklass. Nike blev även BIR valp i Hässleholm och Putte klassvinnare på Gotland och han placerade sig på den stora specialen i Mariefred. Nemi vann sin klass i Sofiero med CK, men det var Viggo som lyckades bäst. Han placerade sig på Vinthundklubbens stora utställning i Mariefred och följde sedan upp med två fina 2- Bästa hanhundsplaceringar på Whippetklubbens sista specialer, samtidigt med en BIS juniorvinst och en BIM juniorvinst. Vinsterna räckte till en hedrande 6e placering på debutantlistan.

Under 2008 ser vi fram emot Världsutställningen med följande kongress och utställningar.
Nu i januari fick Rosa springa lös tillsammans med flockens alla hundar, vilket hon inte har fått göra sedan sitt benbrott för snart femton månader sedan. Det har gått långsamt framåt men nu börjar vardagslivet fungera normalt igen. Nu när inte all tid går till rehabilitering kommer vi att försöka börja om med raceträningen igen.
Vi hoppas också på att Spajk skall bli morfar och Flora bli morfarsmor. Det är Gazolin Piruett som väntas bli mamma på kennel Gazolin med Ch Twyborn Orlando som pappa.
Nya Spajkvalpar föddes i juli på kennel Twin Hills, vilka vi hoppas få se på utställningarna framöver.

November 2007

Foto: Klara Helstad

I Skogås dömde Sampo Miettinen (Woodbrooks) årets sista whippetspecial. Spajks son, Twin Hills Fantastic Onyx debuterade i valpklass nästan på dagen 4 månader gammal. Nu fick han tävla mot två äldre valpar men hans glada debut bådar gott för framtiden.
Viggo, Portöppnare i Öst vann sin klass med UK. I bästa hanhundsklass gjorde han om sin fantastiska bedrift från förra utställningen och blev åter andra bästa hane.
Nemi kom fyra bland juniortikarna. I finalen blev Viggo BIM mot Twyborn Lazy som slutligen blev BIS på hela utställningen.

September 2007

Foto: Lisa Johansson

Foto: Lisa Johansson

Vi vet nog alla hur svårt det är att ändra om när man har vaknat på fel sida. Att det går visade Viggo, Gormorronsols Portöppnare i Öst, i lördags den 22 september. Tidigt på morgonen vaknade vi alla i Karlstad för att åka till Whippetklubbens rasspecial med Steinar Hoff, Courtborne, Norge, som domare. Viggo ville bara sova vidare och ville inte gå ut på promenad. Väl på utställningen och i juniorklass fick domaren en liten puss men annars tyckte Viggo att det räckte med fjäsk. Efter lite funderande tyckte domaren att en morgontrött whippet kan vara en mycket bra whippet så Viggo placerades först av de fyra hanarna och fick Utmärkt Kvalitet. Sedan fick Viggo sova en timme i sin bur och därefter vaknade en gladare Viggo. Ute på rastningen hittade han en annan kul hund att busa med och så var allt lika roligt som det brukar.
I bästa hanhundsklass placerades han efter noggrann granskning som Tvåa! Endast slagen av en championhane som är en av de mest vinstrika med BIS både på SKK, SvVK och SW. Vi är mycket stolta!
Både Hera och Nemi placerade sig på reservplats i sina klasser innan det var dags för finaler. I hård konkurrens igen mot bästa tikjunior, Burnt Sienna Midsummer Breeze, vann Viggo och blev BIS junior!
Vilken dag!
Trötta och glada packade vi ihop alla saker och begav oss mot bilen. En ville stanna kvar och det var Viggo som kommit på hur roligt det är med hunduställningar. Direkt trötta var de inte utan Viggo och Nemi firade med farmor Flora genom att ha kapplöpning runt i husvagnen.
Väl hemma kom Viggos husse och matte och bjöd på jordgubbstårta.

Heras och Spajks valpar har nu fyllt ett år. Det firade vi med valpträff på Drottningholm lördagen den 15 september. Fyra barn, mamma och en bonusbror for runt och hade jätteskoj. Barnen först och sedan mamma för att se till att de skötte sig. Och det gjorde de.

Vi passade på att ta en uppstälningsbild på Newton, Gommoronsols Eldfågel i Horisonten, tillsammans med lillmatte Rut. även han har vuxit upp till en stilig hanhund.

En av de sista dagarna i augusti gav vi oss av på årets långresa. Vi reste ner till Böda på Öland, där kennelklubben hade utställning. Nemi fick återigen hederspris i juniorklass, nu för Rajic Branislav, Slovenien.
Ett par dagar tog vi det lugnt och vandrade runt på Böda Sand, där hundarna fick springa fritt på stranden och bada i havet.
Så fortsatte vi vidare runt flera av Smålands alla glasbruk och ner till Duvemåla och Mobergs gamla trakter.

Lagom på fredagkväll kom vi ner till Sofiero, där det var utställning på lördagen. Nemi slog till med att vinna juniorklassen med CK för Markku Mähonen, Powder Horn.
På söndagen var det Vinthundklubbens utställningen i Laröd, där Nemi fick hederspris och Hera fick ett första pris för Rodi Hübenthal. Domaren mätte de flesta av hundarna och fick Nemi till 44 cm och Hera till 47 cm.
Roligast var dock att vi fick möta Dina med husse och matte igen. Hon har hunnit växa upp till en en vacker ung dam som tyckte att det här med hundutställning var väldigt spännande, så många roliga hundar. Dina har nu testat på rakbana och går på ring träning. Så spännande framtid!
På utställningen anordnades tävlingsgrenen "tant med hund". Vi deltog med två tanter, Britt-Marie och Vidja!
När vi kom hem var vi och hälsade på kennel Twin Hills valpar, som nu hunnit bli 7 veckor gamla.

Augusti 2007

Söndagen den 19 augusti var det dags för årets "Filharmoniker i det gröna" vid Sjöhistoriska museet. Tillsammans med Britt-Marie och Torbjörn njöt Lukas och Sunna av ljuvlig musik, härligt väder och inte minst av den medhavda matsäcken. Filharmonikerna spelade, Gunilla Backman sjöng och Peter Settman pratade! Till sist blev det för mycket av det goda och det blev dags för en tupplur.

För 10 månader sedan när valparna hade flyttat hemifrån byttes lugnet mot oro och sorg när Rosa bröt sin knäskål. Länge visste vi inte om hon ens skulle leva vidare men efter två stora operationer och mycket rehabilitering har hon så sakta börjat återhämta sig.
Innan benbrottet var utställningar något av det bästa Rosa visste. Utan att överdriva så har Rosa varit den hund som blivit gladast över sina egna segrar. När hon gjorde sin debut i juniorklass och slutade som BIS på inoff i Sollentuna var hon den som sken mest av alla och dansade runt i en fantastisk segerdans. Många är de rosetter som slängts runt i yr glädje för Rosa älskade att få rosetter.
Så när Rosas ben nu har blivit bättre beslutade vi oss för att Rosa ska ställas ut igen. I Norrköping mjukstartade hon för Robert Paust och sedan fick hon vara med i Nyköping. För Annika Ulltveit-Moe gick hon vidare till en sista gallring bland de sex sista i öppen klass. Vild av lycka och Rosa var i sitt esse.

I Norrköping var även Putte med. Han kom tvåa i sin klass med Nemi som fyra av sex i sin. I Norrköping vann sedan Putte klassen med hederspris medan Nemi kom tvåa och Nike trea också med hederspriser. Tillsammans deltog denna blandade färgpalett i uppfödarklass, fick hederspris och blev bästa uppfödargrupp.
En snygg debut för storasyster Ann som visade Nemi i gruppen. Tack för hjälpen!

Uppe i Svenstavik ställdes Nike ut för Ray Lindholm. Hon belönades med hederspris och en tredje plats bland sju juniortikar.

Den 8 augusti var vi återigen på besök på kennel Twin Hills och tog nya foton på valparna. Här ovan är gruppbilden.

Juli 2007

Sedan senaste uppdateringen har vi hunnit med två utställningar.

FÖrst var vi på LÖvudden där Bitte Ahrens, kennel Sobers, dÖmde. Bland juniorhanarna placerade hon Viggo trea med Putte på femte plats. Nemi kom även hon på tredje plats bland tikarna. Det var andra gången totalt och fÖrsta gången officiellt som vi tävlade med en uppfÖdargrupp. Så vi var extra glada Över att den belÖnades med hederpris och en andraplats.

Helgen därefter hÖlls Whippetklubbens och Vinthundklubbens specialer i Mariefred med ca 300 anmälningar på lÖrdagen och några färre på sÖndagen.
Bland 19 anmälda juniorhanar som dÖmdes av Jackie White, kennel Baldrey, placerade sig Putte på en hedrande femte plats med hederspris. Viggo blev oplacerad i samma klass liksom Nemi och Tusca i sina klasser med 34 och 44 anmälningar.
På sÖndagen placerade sig Viggo som fyra fÖr Brian Doherty, kennel Martinique, vilket betyder att Spajks och Heras barn blev placerade båda dagarna.

Tack till Anne-Marie och Andrzej fÖr att vi fick låna med oss Viggo!
Tack till Anette och Uffe fÖr att ni kom och visade Putte till framgång!

Här kommer några vackra bilder från västkusten på Dina, Måne Över Nejden.

Den 22 juli födde Twin Hills Alma 5 hanvalpar. Pappa till valparna är vår Spajk. Vidare uppdateringar om kullen kommer att ske under fliken "Valpar" samt på kennel Twin Hills hemsida.

Vi var och hälsade på Alma och hennes släktingar och kompisar i söndags (15/7). Ovan bilder på Alma samt på Almas mamma Danielle, Bokellas Detroit Red Wings.

Foto: Pekka Nykopp

Alma i väntans tider. Nu är det inte långt kvar. Valparna väntas i slutet av vecka 29 på kennel Twin Hills.

I regn och rusk debuterade Putte och Nike i juniorklass. Tillsammans med matte Anette och husse Per-Olof kämpade de tappert men vädret gjorde dem inte rättvisa. På Vinthundklubbens special visade Putte sitt rätta jag och vann juniorklassen med Hp och blev Bim junior för David Allen. Nemi gjorde sin debut i juniorklass och fick tillsammans med Nike Hp.

Väl på Gotland passade vi på att njuta av öns skönhet och Visbys rosor.

Juni 2007

På måndagen (18:e) firade Flora sin sexårsdag och hittade sitt egna lilla krypin i Hjo.

Foto: Henrik Härling

I Tånga Hed började Nemi med en trdjeplats bland åtta tikvalpar för Eli-Marie Klepp. På specialen kom hon tvåa med Hp för Berit Lena Grötterud, kennel Siprex. Spajk placerades fyra av nio öppenklass hanar. I finalerna vann Flora, Spajk och Nemi BIS generation.

Maj 2007

I söndags (27) besökte vi Jägarhyddan för utställning. Det blev ingen vinst för våra egna hundar men till vår lycka hade vi med oss Putte, Molnvattnare i Bergen, med familj. Putte blev Bir och gruppvinnande valp för Per-Erik Wallin.

Twin Hills Alma reste i tisdags 22 ner till Hjo för att träffa Spajk. Tycke uppstod och nu hoppas vi på valpar i mitten av juli hos kennel Twin Hills.

Spajks äldre dotter Emmi, Gazolin Piaff gjorde utställningsdebut på Gubbängsgärdet den 17 maj där hon kom tvåa av tre tikar med hederspris. En fin kritik och duktig uppvisning gör att vi hoppas på en spännande fortsättning. Vann rasen gjorde Tusca som slutade som BIS-4 och Nemi blev bästa vinthundsvalp och BIS-3.

Nike, Stjärna på Himlavalvet var med husse i Hässleholm där hon på lördagen den 19 slog till och blev BIR-valp. Regn och blåst samt en lång resa hem gjorde att det inte blev någon start i finalen.

Vi tillbringade helgen i trakterna runt Katrineholm där vi vandrade runt och var turister.

Strax innan Kristihimmelfärdshelgen var Spajk uppe och hälsade på sin dotter i Enebyberg.

April 2007

Söndagen den 29 var vi på Drottningholm och träffade syskonen Hobbe, Putte och Viggo, halvsyster Emmi och många andra vinthundar.

Till sist blev vi trötta och gick hem.

På "Lilla Stockholm" blev Viggo, Portöppnare i Öst, andra bästa hanvalp med hederspris för Svante Frisk medan Nemi blev Bim-valp med hederspris.

Rosa går på vattenträning två dagar i veckan. Rörligheten är nästan lika bra som innan brottet och nu väntar vi på en ny röntgen. Rosa älskar sin personal och uppmärksamheten hon får.

Viggo och Nemi i busartagen.

I början av månaden gjorde vi besök hemma hos Nike och tog lite bilder. Som alltid när Nemi träffar sina syskon så blir det feststämning. Så det var bra att det fanns dalmatiner att ha som krockkuddar.

Mars 2007

Nemi och Putte var med på Whippetklubbens utställning i Gnesta där Timo Alto (Whiptails) dömde. Putte startade med en fjärde plats och Nemi kom tvåa av fyra med hederspris. I unghundsklass debuterade Spajks dotter Gazolin Piruett med en reservplacering och hederspris.

Ytterligare två valpar gjort debut i utställningsringen. Nike, Stjärna på Himlavalvet, tog hem andraplatsen med hederspris på Vinthundsklubbens utställning i Köping för Espen Engh. Putte, Molnvattnare i Bergen, ställdes ut i Sollentuna för Christina Roséen Lundström och blev Bir och Big-3. Grattis till er båda!

Februari 2007

Från vänster Dina, foto J Blomberg, Putte och Nemi foto K Lind, sist Viggo foto J Berg

Den här vintern känns längre än vanligt.

I början av december bröt Rosa patellan med två mikrobitar som gick loss från det större benet. Två så små bitar borta vore kanske inget problem om det inte vore för att benmusklerna är fästa just på den ena lilla biten. Efter två större operationer sitter nu benbitarna på plats och i lördags påbörjades en försiktig rehabilitering. Stag och fixeringställningen kommer dock att sitta i minst några veckor till. Ganska långtråkigt har det varit för Rosa, som gör skäl för sitt smeknamn; Kanonkulerosa. Eftersom hon i början bara skulle sitta still så fick Nemi och Hera flytta hem till mamma och pappa medan Lukas flyttade hem till Ann.

Som det inte räckt så har både hundar och människor gått på alla influensor och magsjukor som har drabbat Stockholm. Alltid har någon legat nere..

Som tur har vi haft våra valpar att följa. Dina har börjat på valpkurs där hon är duktig. Newton har hittat en whippettjejkompis och Nike busar om ganska ordentligt med de större tanthundarna.

När Nemi var på utställning för två veckor sedan var Putte med som hejarklack. Roligare klack kunde inte Nemi ha som själv for runt för att få igång alla spännande hundar runt ringen. Bra gick det ändå för Nemi vann och blev Bir och Big3. Patric Ragnarsson dömde.

I lördags var det så dags igen. Nu skulle även Viggo vara med och ställas ut. Sin debut klarade han av galant för han fick en jättefin kritik med hederspris. Nemi fick även hon en fin kritik med hederspris och blev bästa tik. I tävlan om Bir och Bim tog Nemi sitt andra Bir med Bim till Viggo. I den stora gruppen kom hon sedan på fjärde plats. Karin Hedberg dömde.

Nu börjar ljuset komma tillbaka och då är vi på gång igen. För det är en hel del som ska hinnas med under året.

Januari 2007

Våra valpar har nu hunnit bli fyra månader och de har funnit sig väl tillrätta i sina nya hem.

Vi har i år dessa små att följa men vi är också stolta över att få medverka till ytterligare en kull valpar. Spajk kommer att träffa Twin Hills Alizé vilket vi hoppas ska resultera i en spännande kull vårvalpar på kennel Twin Hills. Blivande mamma Nikita är en liten trevlig tik som har cert, BIR och BIS-placering på utställning och hon är dessutom mamma till Twin Hills fina C-kull.

Så vi har en spännande vår framför oss..

December 2006

Mamma Hera med Nemi (3 månader).