Små kuriositeter:

Sidan: 6 7 8                      
"ÅNN"
 

Nyligen blev jag diagnostiserad med ÅNN ( Åldersbetingad Nedsättning av Närminnet).

Så här visar sig symptomen:
Jag bestämmer mig för att tvätta min bil. När jag börjar gå mot garaget upptäcker jag posten på hallbordet.

"Borde kolla igenom posten innan jag tvättar bilen" sa jag till mig själv.

Jag lade bilnycklarna på bordet, lade reklamen i papperskorgen under bordet och lade märke till att papperskorgen var full. Lade därför tillbaka räkningarna på bordet och beslöt mig för att tömma papperskorgen först.

Eftersom jag trots allt går förbi postlådan, på vägen för att tömma papperskorgen, kan jag vilka väl betala räkningen först.

Jag ser mitt checkhäfte liggande på bordet, men det finns bara en check kvar. Mina extra checkar ligger på skrivbordet på kontoret, så jag går in på kontoret där jag finner en flaska juice som jag börjat dricka från.
Jag skall börja leta efter mina checkar, men först måste jag ställa undan juicen så att jag inte spiller ut den över skrivbordet.

Juicen håller på att bli varm och bör ställas in i kylen för att hållas kall.

På väg till köket, för att ställa in juicen i kylen, fångar min blick en vas med blommor som står på bänken. Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet och ser mina läsglasögon, som jag letat efter hela morgonen, liggande på bänken. Det är bäst att jag lägger tillbaka dem på mitt skrivbord, men först skall jag vattna blommorna.

Jag lägger ifrån mig glasögonen på diskbänken och fyller en vattenkanna med vatten då jag plötsligt får syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi skall se på TV så kommer vi att leta efter den, men ingen kommer ihåg att den ligger på köksbordet. Jag borde lägga tillbaka den, men först skall jag vattna blommorna.

Jag häller lite vatten på blommorna, men det mesta hamnar på golvet.

Jag lägger tillbaka fjärrkontrollen på bordet för att gå och hämta lite papper att torka upp vattnet med.
Sedan går jag tillbaka till hallen för att försöka komma ihåg vad det var jag planerade att göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande inte tvättad, räkningarna är inte betalda, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är inte vattnade, det finns fortfarande bara en check i mitt checkhäfte, jag kan inte hitta TV:ns fjärrkontroll, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var bilnycklarna har blivit av.

Jag försöker förstå varför ingenting har blivit gjort idag; det är förbluffande, för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt färdig.
Jag är medveten om att detta är ett allvarligt problem och jag skall söka hjälp för det, men fört skall jag kolla min e-post.

Kan inte du vara snäll och göra mig en tjänst?
Skicka detta e-brev till all du kan tänka dig uppskatta det, för jag kan inte komma ihåg vilka jag redan skickat det till!
 
"Riktiga kvinnors tips"
 
Husmorstips 1:   Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnor:  Sug ut glassen genom botten på struten. Förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:   För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnor:  Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:   När det står i receptet att du ska ströa kakformen, använd lite kakmix i stället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnor:  Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:   Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnor:  Om du saltat maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa efter mig Riktiga kvinnors motto: "Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.

Husmorstips 5:   Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnor:  Selleri?? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:   Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnor:  På den frysta pajförpackningen står det inget om pensling med ägg, så hoppa över det.

Husmorstips 7:   För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnor:  Ta en lime, blanda den med lite Tequila. Kyl och drick. Du kan fortfarande ha huvudvärk, men vem bryr sig?

Husmorstips 8:   Om du har svårt att öppna burkar, prova latexhandskar. De ger ett grepp som inte glider och gör burköppnandet enkelt.
Riktiga kvinnor:  Be "den onödige" att öppna, medan han sitter på sin ända och ser på TV.

Husmorstips 9:   Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnor:  Överblivet vin???