Svenska Triathlonförbundet verkar för att det ska finnas tävlingar i Triathlon (inklusive Duathlon, Aquathlon och Vintertriathlon) som driver sporten framåt. Detta görs genom att skapa förutsättningar så att alla tävlingsarrangörer välkomnas och bereds möjlighet att nå framgång med sitt arrangemang.

Arrangörer av Svenska Mästerskap och Svenska Triathloncupen är viktiga organ för utvecklingen av triathlonsporten i Sverige. Att utveckla och behålla kvaliteten på arrangemang inom såväl bredd som elit är viktigt för en fortsatt positiv utveckling av Triathlon i Sverige.

Nedan finns viktig information för triathlonarrangörer. Utöver STFs tävlingsreglemente (som finns på följande sida) uppmanar STF alla arrangörer att ta del av information på denna sida och lokalt inarbeta den i sitt eget arrangemang. Läs och förmedla gärna även följande tankar kring varför arrangera en triathlontävling.


[Uppdaterad den 10 oktober 2008 av Hans Bärring]

  Att arrangera en triathlontävling innebär att gå igenom följande fem faser.
  Läs mer om vad det innebär genom att klicka på någon av länkarna nedan:

  Dessutom:

 

 

Synpunkter

Vi tar gärna emot synpunkter. Allt textmaterial på denna sida är avsett som stöd och vägledning till tävlingsarrangörer. Tveka inte att kontakta STFs kansli (info@svensktriathlon.org) för ytterligare information eller frågor. För ändringar, tillägg eller specifika kommentarer på detta material går det bra att kontakta Hans Bärring, Stefan Flink eller någon annan i Tävlingskommittén (om inte annan hänvisning ges).