Att arrangera en triathlontävling innebär att gå igenom följande fem faser.
  Läs mer om vad det innebär genom att klicka på någon av länkarna nedan:

  Dessutom:

 

 

2. Förberedelse - att omvandla idé till struktur
När idén börjar finna sina former så har du övergått till den så kallade förberedelsefasen. Precis som i idéfasen finns även i Förberedelsefasen ett antal nyckelfrågor att söka svar på och till grund för fortsättningen. Initiativtagarens nyckel - Förberedelsefasen.

Därefter har du till din hjälp följande detaljinformation angående ansökan om offentligt tillstånd och tävlingssanktion för att arrangera en triathlontävling:

    2.1   Förening eller företag som vill arrangera triathlontävling ska vara anslutet till Svenska Triathlonförbundet. Läs mer (PDF, 30 KB).

    2.2   Tävlingstillstånd ansöks från Länsstyrelse och Polis (ej krav för träningstävlingar). Läs mer (PDF, 20 KB).

    2.3   Tävlingssanktion från Svenska Triathlonförbundet (ej krav för träningstävlingar). Läs mer (PDF, 30 KB). Datum för ansökan om sanktion är 15 oktober. Datum för beslut är i samband med STF styrelsemöte november året före säsongen då tävlingen ska arrangeras. Tävlingar som inte inkommit vid detta datum behandlas efteråt.

    2.4   Angående ansökan om att arrangera Svenskt Mästerskap samt deltävling i Svenska Triathloncupen
    SM tilldelas arrangör två år i rad. Jämna år startar processen för beslut om arrangör av SM i Olympisk distans och SM i Långdistans. Udda år startar processen för beslut om arrangör av SM i Sprintdistans och SM i Duathlon. Beslut om SM kommer så snart arrangörernas ansökningar är utvärderade inom Tävlingskommittén och beslut tagits av STFs styrelse. Svenska Triathloncupens arrangörer fastställs årligen och beslutas av Tävlingskommittén senast november året före tävlingssäsongen.